Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Tätä mietitään sadan vuoden päästä niin kuin orjakauppaa tai keskiajan noitavainoja” – Kansanedustaja ryöpytti perussuomalaisia ulkomaalaisvastaisuudesta

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) hämmästelee perussuomalaisten ylläpitämää maahanmuuttokeskustelua. Kiljunen nosti asian esiin puheenvuorossaan perjantain täysistunnossa, jossa hän käsitteli muun muassa Suomeen saapuvaa ulkomaista työvoimaa.

Demokraatti.fi

– Jossain määrin on kummallinen riitasointu siinä, että ulkomaalaisväestön katsotaan tulevan tänne hyödyntämään suomalaista sosiaaliturvaa ja laiskottelemaan, ottamaan edun siitä, ja samanaikaisesti he vievät työpaikat, Kiljunen sanoi eduskunnassa.

”Tässä suhteessa meillä on kasvun paikka.”

Kiljunen epäili, että taustalla on todellisuudessa ulkomaalaisvastaisuus.

– Tämä on aivan käsittämätön ilmiö. Tätä mietitään sadan vuoden päästä niin kuin orjakauppaa tai keskiajan noitavainoja mietitään tänä päivänä. Tuommoisia ilmiöitä on ollut, ja meillä ihmiset tulevat lainsuojattomiksi siitä, että he etsivät parempia elämisen ehtoja jostakin muusta yhteiskunnasta, Kiljunen sanoi.

– Tässä suhteessa meillä on kasvun paikka, ja tässä suhteessa tämä budjetti, joka nyt on rakennettu, tervehtii ilolla sitä, että Suomi kansainvälistyy, Kiljunen totesi hallituksen budjettiesityksen lähetekeskustelussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE