Politiikka

”Täytyy toivoa, että Nordea on pyykkinsä pessyt” – Rinne: Muutto Suomeen ei muuta suhtautumista epäeettiseen toimintaan

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen  mukaan Nordean pääkonttorin tuominen Suomeen ei muuta suhtautumista pankin epäeettiseen toimintaan, joka tuli ilmi niin sanottujen Panama-papereiden vuodettua julkisuuteen.

– Tämä ei muuta suhtautumista Nordean epäeettiseen toimintaan, eikä tätä pidä missään tapauksessa yhdistää siihen. Nordean toiminta liittyen veronkiertoon ja tulojen salailuun on väärää. Täytyy toivoa, että Nordea on koko tämän pyykkinsä pessyt, Rinne sanoo.

SDP irtisanoi asiakkuutensa Nordeassa keväällä 2016 sen jälkeen, kun Panama-papereista paljastui pankin Luxemburgin-yksikön perustaneen vuosina 2004–2014 asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille.

Nordean pääkonttorin muuttoa Suomeen Rinne pitää kuitenkin hyvänä asiana, jolla voi olla suuri myönteinen vaikutus ilmapiiriin.

– Se, että jossakin yrityksessä koetaan Suomi vakaaksi maaksi jopa verrattuna muihin Pohjoismaihin kertoo Suomesta hyvää. Tästä näkökulmasta olen tyytyväinen, että Nordea on tuomassa Suomeen pääkonttorinsa. Sen taloudellinen vaikutus ei ole merkittävä, mutta vaikutus ilmapiiriin voi olla kokoaan isompi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat