Politiikka

Teollisuuden Palkansaajat jyrähti Sipilälle – ”Tuntuu halpahintaiselta”

lehtikuva/ella kiviniemi
Meyerin Turun telakalla riittää töitä vuosiksi.
lehtikuva/ella kiviniemi
Meyerin Turun telakalla riittää töitä vuosiksi.
lehtikuva/ella kiviniemi
Meyerin Turun telakalla riittää töitä vuosiksi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) iloitsi sunnuntaina Turun telakan risteilijätilauksista tavalla, joka aiheutti jo tiistaina kummastusta.
– Tämä kertoo siitä, että suomalaisen työn kilpailukyky on pikku hiljaa palautumassa, Sipilä kertoi puhelimitse Buenos Airesista Argentiinasta tiistaina STT:lle. Sipilä sanoo, että jo edellisen hallituksen aikana tehtiin toimia telakan pelastamiseksi. Nykyinen hallitus on puolestaan lisännyt vientiluototusta ja takauksia.

– Se on tällä toimialalla ehdoton edellytys, että näitä (tilauksia) saadaan, Sipilä lausui Argentiinan-matkaltaan.

Keskiviikkona Teollisuuden Palkansaajat lähetti sitten Facebook-sivullaan viestin Sipilälle. Suorasukainen viesti oli puettu kirjeen muotoon.

– Hyvä herra Pääministeri, mitään oleellista ei työn hinnalle ole tapahtunut 10.3. ja tämän päivän välisenä aikana. Kilpailukykysopimuksen nettopalkkoja laskevat toimenpiteet astuvat voimaan vasta 1.1.2017, eivätkä voi edes teoriassa vaikuttaa asiaan. Työn yksikkökustannusten lyhyen aikavälin muutoksilla ei telakan menestyksen kanssa ole mitään tekemistä. Tämä mainittakoon sen vuoksi, että pääministerin talousajattelu on perustunut nimenomaan työn yksikköhinnan laskemiseen.

Päin vastoin Meyerin  Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyer totesi uusien kauppojen yhteydessä: ”Emme voi olla halvin, joten meidän on oltava paras”. Telakka kilpailee huippuosaamisella, teknologialla ja niitä tukevilla investoinneilla.

Tätä taustaa vasten päämisterin poliittisten pisteiden keruu, näin huolimattomalla heitolla, tuntuu melko halpahintaiselta, TP totesi.

Viestin taustalla on näkemys, että halvalla ei saa hyvää. Jos Suomi muuttuu halvan työvoiman maaksi myös työn laadun voi olettaa kärsivän. Toimitusjohtaja Jan Meyerin lausunto viittaa juuri tähän.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat