Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Teollisuuden uusien tilausten arvo laski yli yhdeksän prosenttia vuoden takaisesta

LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA
Teräsaihioita tulossa terässulaton jatkuvavalukoneen alaosasta SSAB:n Raahen tehtaalla 24. marraskuuta 2021.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli toukokuussa yli yhdeksän prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uudet tilaukset vähenivät eniten metalliteollisuudessa, missä uusien tilausten arvo oli yli 12 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös kemianteollisuudessa ja metalliteollisuudessa tilauksia tuli vuoden takaista vähemmän.

Tilausten määrä on ollut laskussa laajemminkin. Tammi-toukokuun aikana tilaukset vähenivät noin yhdeksän prosenttia vuoden takaisesta.

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla uudet tilaukset kasvoivat aavistuksen. Ne nousivat 0,3 prosenttia vuoden takaisesta.

TEOLLISUUSTUOTANTO kasvoi toukokuussa huhtikuuhun verrattuna runsaan prosentin. Tilastokeskuksen luku on kausitasoitettu, eli siitä on poistettu kausivaihtelun vaikutus.

Teollisuustuotanto kasvoi eniten metsäteollisuudessa, jossa tuotantoa oli yli kuusi prosenttia enemmän verrattuna huhtikuuhun. Metalliteollisuuden sekä elintarviketeollisuuden tuotannot kasvoivat pari prosenttia.

Kaivostoiminnassa ja louhinnassa tuotanto laski lähes kahdeksan prosenttia, ja kemianteollisuuden lasku oli viiden prosentin tietämillä huhtikuuhun verrattuna.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto väheni runsaat viisi prosenttia. Työpäiväkorjattu lukema huomioi työpäivien lukumäärän vaihtelun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE