Politiikka

Teollisuusliiton Aalto kovana Ylen aamu-tv:ssä – tyrmäsi toiveet nollaratkaisusta

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Uuden Teollisuusliiton vastavalittu puheenjohtaja Riku Aalto (kuvassa) torjui valtiovarainministeri Petteri Orpon esittämän toiveen nollaratkaisusta. Aalto vieraili tänään Ylen aamu-tv:ssä.

Aallon mukaan neuvojen ja ohjeiden antajia ilmestyy aina eri puolilta yhteiskuntaa, kun työehtosopimusneuvottelut lähestyvät.

Orpo esitti sanomalehti Keskisuomalaisessa, että palkankorotukset saisivat olla lähempänä nollalinjaa kuin jotain muuta. Hänen mukaansa isompien palkankorotusten aika on vasta sitten, kun talouden kasvu on vakaata.

Riku Aalto totesi puolestaan Ylellä, että liittokierrokselle mentäessä Teollisuusliitto yrittää saada aikaiseksi sellaiset työehtosopimukset, joissa jäsenten ostovoima kehittyy.

– Meillä tavoitteena on, että työehtosopimukset saadaan neuvoteltua omassa ajassaan ja saadaan vakaata toimintaympäristöä sekä meidän jäsenille että myös yrityksille.

Ilman vientiteollisuutta on aika vaikea nähdä, että kotimarkkinateollisuus tuottaisi riittävästi veroeuroja.

Hän korosti Ylen aamu-tv:ssä jokaisen liiton asettavan lähtökohtaisesti omat tavoitteensa ja pyrkivän saamaan omat neuvottelutulokset aikaiseksi.

– On hyvä huomata, mistä hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus kaiken kaikkiaan syntyy. Ilman vientiteollisuutta on aika vaikea nähdä, että kotimarkkinateollisuus tuottaisi riittävästi veroeuroja.

Aallon mukaan tulevia palkankorotustavoitteita perustellaan sillä, että yrityksillä menee entistä paremmin ja työllisyys kasvaa.

Työehtosopimusneuvottelut alkavat kesälomien jälkeen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat