Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Terveysviranomainen reagoi illalla – 40 kansanedustajaa testataan

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Eduskunnan vastaava työterveyslääkäri Anita Pienimäki kertoi eilen Demokraatille, että eduskunnassa tullee koronan varalta testatuksi yhteensä noin 35 henkilöä.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Tänä aamuna eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio puolestaan kertoo, että noin 40 kansanedustajaa ja lisäksi kolme virkamiestä tulee testatuiksi.

Rauhio kertoo, että terveysviranomaisilta on eilen illalla saatu kehotus mennä koronatestiin ja se on toimitettu asianomaisille edustajille.

Koronan saanut kansanedustaja Tom Packalén (ps.) osallistui keskiviikkona suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan yhteiseen kuulemiseen. Käytännössä kehotus mennä koronatestiin on nyt lähetetty ainakin kaikille tähän kokoukseen osallistuneille.

– Jäljitystä on tehty viikonlopun ajan ja terveysviranomaiset ovat selvittäneet jäljityksen lopputulosta. Nyt sitten varmuuden vuoksi on syytä, että keskiviikon kokouksissa mukana olleet edustajat vielä testataan. Mutta se on sanottava, että jäljityksessä ei varsinaisia altistuksia ole löytynyt niin paljon, etteikö niitä sormilla voisi laskea – siis sellaisia, että etäisyys ja suojaamattomuus huomioiden tartunnan saanti olisi todennäköistä.

Yli 40 hengen testiin meneminen perustuu Rauhion mukaan ajatteluun, jolla halutaan tilkitä kaikki riskit.

Varsinaisten altistuneiden määräksi Rauhio arvioi noin kymmenen.

Moni reilun 40 hengen joukosta on jo käynyt testissä ja testituloksista on tullut myös jo tietoja. Kaikki tähän asti tuloksesta ilmoittaneet ovat kertoneet sen olevan negatiivinen.

Rauhio muistuttaa, että eduskunta pyörii tällä hetkellä kolmasosavahvuudella täysistunnoissa

– Eli normaalisti siellä paikalla ei kuitenkaan ole se täyslukuinen eduskunta eli sillä tavalla näin toimien (monia testaamalla) ei jouduta pysäyttämään eduskunnan toimintaa.

Ulkoasiainvaliokunta pitää keskiviikkona esityslistansa mukaan epävirallisen etäkokouksen. Rauhio arvelee, että suuri valiokuntakin pitäisi etäkokouksen.

Osa mahdollisesti altistuneista on vapaaehtoisessa karanteenissa. Rauhio ennakoi, että varsinaisia karanteenipäätöksiäkin tehtäneen.

Tartunnan saanut Packalén istui eduskunnan täysistuntosalissa kansanedustaja Ano Turtiaisen vieressä. Turtiaisella ei ollut terveyssyistä maskia. Turtiainen on kertonut Twitterissä saaneensa negatiivisen testituloksen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE