Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Tiedustelukatsaus julki: Tästä syystä Venäjä julisti Melitopolin pääkaupungiksi

AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA
Kuvassa venäläisiä sotilaita Melitopolissa heinäkuussa 2022.

Venäjä ei todennäköisesti kykene saavuttamaan tavoitteittaan Zaporizhzhjan alueella, mistä kielii se, että Venäjän miehityshallinto julisti kuluvan kuun alussa Melitopolin maakunnan pääkaupungiksi, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjän miehityshallinnon mukaan kyseessä on tilapäinen toimi, kunnes Zaporizhzhjan kaupunki on saatu venäläisjoukkojen hallintaan. Venäjä ei kuitenkaan ole koskaan onnistunut miehittämään Zaporizhzhjan kaupunkia, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä nykyisestä etulinjasta.

Melitopolin julistaminen pääkaupungiksi tarkoittaa Britannian puolustusministeriön mukaan sitä, että Venäjän hallinnon sisällä on hiljaisesti hyväksytty se, ettei aikaisemmin hyväksyttyjä päätavoitteita saavuteta lähitulevaisuudessa.

Zaporizhzhja on yksi neljästä Ukrainan maakunnasta, jotka Venäjä väitti liittäneensä itseensä syyskuun lopussa, vaikkei edes hallitse kaikkia alueita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE