Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Tietosuojavaltuutettu poisti kiellon siirtää Yango-taksipalvelussa kerättyjä henkilötietoja Venäjälle

LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

Tietosuojavaltuutettu on poistanut väliaikaisen kiellon siirtää Yango-taksipalvelussa kerättyjä henkilötietoja Venäjälle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tietosuojavaltuutettu kielsi henkilötietojen siirron väliaikaisesti elokuun alussa Venäjän uuden taksilainsäädännön voimaantulon vuoksi. Kiireellinen väliaikainen kielto annettiin venäläiselle internet-alan yhtiölle Yandex LLC:lle ja Hollannissa sijaitsevalle Ridetech International B.V.:lle. Molemmat valittivat tietosuojavaltuutetun määräyksestä hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi vaatimuksen elokuun lopussa.

Tietosuojavaltuutetun silloisen tiedon mukaan lainmuutos olisi laajentanut merkittävästi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n oikeutta saada taksitoiminnassa käsiteltäviä tietoja ja sitä olisi sovellettu myös Suomessa.

Saatujen selvitysten perusteella Venäjän uutta taksilainsäädäntöä ei kuitenkaan sovelleta taksien välitystoimintaan Suomessa.

TAKSIPALVELUN henkilötietojen käsittelystä vastaa Hollannissa sijaitseva Ridetech International B.V., joten johtavana valvontaviranomaisena Yangon henkilötietojen käsittelyn valvonnassa toimii Hollannin tietosuojaviranomainen. Tietosuojavaltuutetun toimisto ja Norjan tietosuojaviranomainen jatkavat yhteistyötä Hollannin tietosuojaviranomaisen kanssa ja osallistuvat Yangoa koskevien asioiden tutkintaan.

Tietosuojavaltuutetulla on toimivalta puuttua Ridetech International B.V.:n toimintaan Suomessa vain väliaikaisesti, muta Hollannin tietosuojaviranomainen voi johtavana valvontaviranomaisena tehdä pysyviä päätöksiä sen henkilötietojen käsittelystä.

Yango-taksipalvelu toimii Euroopan talousalueella Suomessa ja Norjassa. Verkkosivujensa mukaan Yango-palvelu on ollut Suomessa käytössä pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

Uutista täydennetty kauttaaltaan klo 18.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE