Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Timo Harakka äänisaalistaan: Kunniallinen – ”Puolue pystyy vielä parempaan, puolue voi olla vielä enemmän”

Kari Hulkko
Antti Rinne ja Timo Harakka halasivat puheenjohtajavaalin tuloksen selvittyä.

SDP:n puheenjohtajavaalissa Antti Rinteen jälkeen toiseksi tullut Timo Harakka toteaa pitävänsä omaa äänisaalistaan kunniallisena. Hän muistuttaa, että hän sai noin kolmanneksen äänistä.

Johannes Ijäs

Harakan äänimäärä oli 159, Rinteen 281 ja Tytti Tuppuraisen 55. Vaali ratkesi ensimmäisellä kierroksella.

– Noin kolmannes puoluekokousedustajista oli sitä mieltä, että muutospaineet ovat niin kovat, että myöskin johtajat ja kasvot olisi syytä vaihtaa. Mutta uskon, että viesti on mennyt hyvin perille, että tämä puolue ymmärtää sen, että sen täytyy olla tulevaisuuspuolue, jotta voitamme 2019 vaalit.

Harakka sanoo tekevänsä kovasti töitä sen eteen, että vaalit voitetaan.

– Vakuutamme yli 100 000 uutta äänestäjää siitä, että juuri SDP on seuraavan vuosikymmenen johtava puolue ja myöskin siitä, että se ohjelma, jonka SDP tarjoaa suomalaisille on sellainen, että jokainen suomalainen voi tämän repivän, kahtiajakavan ja ehkä tällaista vihan ilmapiiriä levittäneen hallituksen jälkeen kokea, että (seuraava) hallitus on kokoava, yhdistävä, jokaisen suomalaisen oma hallitus, jossa kaikki suomalaiset ovat mukana yhteisessä menestyksessä.

Mediaa kiinnosti Rinteen sanat ja Harakan tulkinta.

Jatkokautensa selvittyä Antti Rinne totesi kiittäessään Harakkaa, että tälle on käyttöä jatkossa. Media uteli Harakalta, miten hän Rinteen sanoja tulkitsi.

– Toki olen sanonut itsekin, että käytän kaiken aikani siihen, että SDP voittaa vaalit 2019 ihan riippumatta siitä, että mitä käyntikortissa lukee. Olen kansanedustaja ja varmasti kaikkeni teen sen eteen, että jos apua tarvitaan niin olen käytettävissä.

Harakalta kyseltiin jopa mahdollisesta valtioneuvoston jäsenyydestä.

– Ei me todellakaan ajatella mitään tällaisia näin pitkälle. Vaalien voittaminen jo itsessään on melko lailla haastava ja kovaa työtä vaativa asia, että se edellyttää, että tehdään todella paljon kovaa ja ankaraa työtä, jotta me vakuutamme suomalaiset siitä, että SDP on tulevaisuuden puolue, Harakka vastasi.

Timo Harakan mukaan puoluekokous ja kampanja osoitti sen, että sosialidemokraattinen liike menee avoimella keskustelulla eteenpäin.

– Näemme, että meillä on hienot arvot, joita lähes kaikki suomalaiset kannattavat – vapaus, solidaarisuus, tasa-arvo. Mutta puolue pystyy vielä parempaan, puolue voi olla vielä enemmän, Harakka sanoi ja painotti yhteistyön merkitystä.

Hän pitää myös saamaansa kolmannesta äänistä selvänä signaali siitä, että sosialidemokraateissa voidaan tehdä asioita enemmän ja paremmin.

– Sen teemme seuraavissa vaaleissa.

– Olen aika varma siitä, että tämä keskustelu oli hyödyllinen ja rakentava niin kuin lupasin silloin joulukuussa, kun asetuin puoluejohtajaehdokkaaksi. Se (keskustelu) vahvisti tätä puoluetta, Timo Harakka sanoi ja viittasi Antti Rinteeseen, joka voittonsa jälkeen totesi, että kampanjan voittaja oli sosialidemokraattinen puolue.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE