Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Timo Harakka eduskunnan viittomakielten verkoston puheenjohtajaksi

Jukka-Pekka Flander / SDP
Kansanedustaja Timo Harakka (sd.).

Eduskunnan viittomakielisten verkosto on uudelleenkäynnistänyt toimintansa ja valinnut puheenjohtajistonsa. Verkoston puheenjohtajiksi valittiin kansanedustaja Timo Harakka (sd.). Verkosto toimii viittomakielisiä edustavien järjestöjen kanssa edistääkseen viittomakielisten asiaa Suomessa.

Demokraatti

Demokraatti

Timo Harakka kommentoi valintaansa verkoston puheenjohtajaksi.

– Kasvoin kuurojen vanhempien kuulevana lapsena ja viittomakieli on äidinkieleni. Viittomakielisten kielellisiä oikeuksia ei tänä päivänäkään osata kunnioittaa. Kaikki vammaisryhmät joutuvat hyvinvointi-Suomessakin taistelemaan sen eteen, että edes lakia noudatettaisiin, Harakka sanoo tiedotteessa.

Hän toteaa, että suomalainen yhteiskunta on menneinä vuosikymmeninä kohdellut viittomakielisiä kaltoin. Hän sanoo myös, että viittomakielten verkoston aloitteesta vuoden 2019 hallitusohjelmaan kirjattiin historiallinen totuus- ja sovintoprosessi, joka tähtää menneiden vääryyksien sovitteluun ja niistä oppimiseen. Eduskunnan verkosto seuraa ja valvoo työn etenemistä.

Historiallisen sovinnon lisäksi viittomakielisten verkosto keskittyy myös nykyisiin viittomakielisten kohtaaviin ongelmiin.

– Järjestökenttään osuvat leikkaukset vaarantavat viittomakielisen yhteisön kielenhuollon, kulttuurin, kehityksen ja kansainvälisyyden. Myös Kelan linjaus laiminlyödä viittomakielisen tulkkauksen tarjoamisesta sen tallenteille on käsittämätön, Harakka sanoo.

Viittomakielten verkoston jäsenistöön lukeutuvat viittomakielisiä edustavat järjestöt Kuurojen Liitto ry, Suomen Kuurosokeat ry ja Finlandssvenska teckenspråkiga rf.

Se aikoo sen lisäksi kutsua jäsenikseen kansanedustajia kaikista eduskuntaryhmistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE