Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Timo Soini ryöpyttää: ”Halla-aho ei tätä käsitä – Kuurapää ei kauas nää”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) sohaisi eilen ampiaispesää esittämällä blogikirjoituksessa, että Suomeen tarvitaan lisää filippiiniläisiä hoitajia vastaamaan vanhustenhoidon työvoimapulaan.

Rane Aunimo

Demokraatti

”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Meillä on jo nyt jonkin verran filippiiniläistä hoitohenkilökuntaa. He ovat työteliäitä, hyvää väkeä, joka tekee työnsä korkealla moraalilla.”

Tänään hänen entinen puoluetoverinsa, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Ylen Ykkösaamussa, että halpatyövoiman tukeminen on kyseenalainen ratkaisu ongelmaan.

”Minun mielestäni on hyvin kyseenalaista se, että pyritään ratkaisemaan ongelmaa tuomalla halpatyövoimaa Suomeen, koska halpatyövoima tietysti omalta osaltaan pitää palkkoja matalalla ja se on halpatyövoiman maahantuonnin tarkoituskin. Eihän filippiiniläinen hoitaja tule yhtään sen enempää liian pienellä palkalla toimeen Suomessa kuin suomalainenkaan.”

Soini kirjoittaa lauantaina uudelleen aiheesta verkkosivuillaan. Hänen mukaansa hoitajapula on totta ja nyt tarvitaan ratkaisuja.

”Ei asiat parkumalla parane. Hoitajia ja hoivaa ei saa puoluepolitisoida. Halla- aho ei tätä käsitä.”

Soinin mukaan ”kylmän kuurainen maailmankuva näkee kaiken ulkomaisen kielteisenä”.

”Kuurapää ei kauas nää. Me emme tulevaisuudessa pysty hoitamaan vanhuksiamme nykyisillä resursseilla. Siksi on tehtävä toisin. Paremmin. Samasta työstä sama palkka. Verot maksettava. Työnantajilla vastuu työntekijöistä. Valvonta kuntoon.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE