Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Timo Soinilta poikkeuksellisen ankaraa kritiikkiä perussuomalaisille

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Kuvassa lavalla taustalla perussuomalaisia politiikantekijöitä eurovaalien vaalivalvojaisissa sunnuntaina. Vasemmalla etualalla puhumassa puheenjohtaja Riikka Purra.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, puolueen jättänyt Timo Soini sanoo blogikirjoituksessaan myöntävänsä, että hän erehtyi eurovaalien vaaliveikkauksessa kahdessa arviossa.

Demokraatti

Demokraatti

Hän ennusti vasemmistoliitolle ja perussuomalaisille molemmille kahta paikkaa. Vasemmistoliitto sai kolme, perussuomalaiset yhden.

– Persuille ennustin selvää tappiota, mutta se oli vielä jyrkempi. Miksi? Persut on täysin hukannut ja kieltänyt vennamolaiset juurensa. Missä EU, siellä ongelma on vaihtunut Unionin myötäilyyn, Soini murjoo perustamaansa puoluetta.

Hän kirjoittaa, että kokoomus on kuolemanvaarallista seuraa hallituksessa.

– Perussuomalaiset on täysin peittänyt sosiaali-kristilliset juurensa. Maahanmuutto-jankutus on ainoa politiikan sisältö epäinhimillisen saksipolitiikan ja empatiakyvyttömyyden lisäksi, Soini kirjoittaa.

Hän kritisoi myös sitä, ettei istuva meppi Teuvo Hakkarainen päässyt perussuomalaisista ehdolle.

Soinin mielestä perussuomalaiset ei ole myöskään “pannut tikkua ristiin kunta- ja aluevaalien ehdokashankinnassaan”.

– Nyt ehdokkaat ovat kiven takana.

– Maakunnat ovat kuoleman kielissä. Missä on aluepolitiikka?

Soini sanoo, että kaikki muut perussuomalaisten puolue- ja ryhmäjohdosta joutavat vaihtoon, mutta näkee, että Riikka Purraa parempaa puheenjohtajaa puolueella ei tällä hetkellä ole.

Soini tuntuu antavan myös suorastaan ohjeita hallituspolitiikan tekoon.

– Syksyllä budjetissa ei noudateta ”hyvää hallitusohjelmaa” vaan isketään Kokoomuksen teknokraateille luu kurkkuun, neuvotellaan pienituloisia suosivat muutokset ohjelmaan tai hajotetaan hallitus. Tämä kurjistumisen kierre katkaistaan. Tämä on tuhon tie. Mikki Hiiri -poikamainen politikka bensa-aloitteineen ja omia esityksiä vastaan äänestäminen lopetetaan. Aletaan ajamaan vaikeuksissa olevien ihmisten asiaa ja puolitetaan arvonlisäveron korotus, Soini opastaa.

– Olenko vahingoniloinen? En ole. Olen surullinen, mihin jamaan perustamani puolue on saatettu. Ja kansa kärsii.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE