Politiikka

Tolppanen vastaa nyt vuorostaan Kelalle: ”Minun ei ole syytä epäillä ahdingoissa elävien ihmisten sanomaa”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kela vastasi eilen Demokraatissa kansanedustaja Maria Tolppasen (sd.) sosiaali- ja terveysministerille kohdistamaan ihmettelyyn kertomalla, että kaikki tukihakemukset käsitellään ajallaan.

Tolppanen ottaa jälleen asiaan kantaa kansalaisilta saamiensa yhteydenottojen perusteella.

– Olen saanut yhteydenottoja kansalaisilta siitä, että maksatukset eivät tule pankkitileille ajallaan. Yhteydenotto kansanedustajaan on korkean kynnyksen takana ja minun ei ole syytä epäillä ahdingoissa elävien ihmisten sanomaa silloin, kun he ongelmistaan kertovat, Tolppanen toteaa.

Kyse on nimenomaan perustoimeentulotuen maksatuksesta.

– On hienoa, jos Kela on saanut maksatusongelmansa hoidettua. Jostain syystä rahat eivät kuitenkaan näytä löytäneen tietään säällisessä ajassa kaikkein tileille, Tolppanen jatkaa.

Tolppanen ihmettekee yhä sosiaali- ja terveysministerin vastausta.

– Lyhyen kysymykseni kärki oli siinä, että kaikkein köyhimpien rahat eivät riitä lääkkeisiin. Ministeri vastasi, että syy on lääkekatto ja lääkkeiden toimituksissa apteekeille olleet ongelmat. 

– Lääkekatto ja toimitusongelmat eivät kuitenkaan ole  syy köyhyyteen. On harmillista, että ikävien asioiden käsitteleminen sysätään usein sivuraiteelle, kuten tässäkin asiassa on käynyt. Ministeri ei ottanut kantaa ihmisten köyhyyteen.

– Ministeri olisi voinut oikaista, että Kelassa ei käsittelyongelmia ole ja että syyt rahojen riittämättömyyteen ovat ennemminkin eläkeläisiin, työttömiin, lapsiperheisiin ja opiskelijoihin kohdistetut leikkaukset, Maria Tolppanen sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat