Nyheter
18.4.2021 05:48 ・ Uppdaterad: 18.4.2021 05:48
Tom Långström om pandemin: “Det har varit en jättetung tid”
Tom Långström arbetar som sjukskötare och är dessutom ordförande för Köklaks svenska arbetarförening. I kommunalvalet i juni kandiderar han i sin hemkommun Esbo.
– För det mesta har jag jobbat inom vården men jag har också varit hyttvärd och jobbat på butik. Jag har jobbat på ambulans, på avdelning, på akuten, också på psykiatriska sidan och med utvecklingsstörda. Jag är både sjukskötare och närvårdare, medan på fritiden är jag aktiv med frivilliga räddningstjänsten och som frivillighjälpare för Röda Korset, berättar kandidaten som snart fyller 52 år om sin bakgrund.
Tom Långström bor allena i Esbo och kommer ursprungligen från Kyrkslätt. Hans nuvarande arbetsgivare är Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.
– Under coronatiden har jag fått vara otroligt försiktig. Det gäller att fundera på sina närmaste och anhöriga hela tiden. Det har varit en jättetung tid, summerar Långström sin erfarenhet som sjukskötare i pandemitider.
Jag vill försöka få det bättre för dem som har det dåligt från första början”
Medlem i SDP blev han i samband med 100-årsjubileet av Köklaks svenska arbetarförening 2017 och är alltså med i verksamheten för fjärde året och har redan tagit över ordförandeskapet. Till frågan om vad som fick honom att engagera sig politiskt svarar Långström följande:
– Jag har alltid varit intresserad av beslutsprocesserna i en kommun. Jag kom med för att lära mig hur det fungerar.
Långström har klart för sig vilka som är hans hjärtefrågor i kommunalvalet.
– Jag vill försöka få det bättre för dem som har det dåligt från första början. Ungdomarnas sak är också viktig för mig och de förtjänar bättre utrymmen. Vårdare som jobbar inom Esbo stad ska få bättre arbetsvillkor. Åldringarna är också en viktig grupp vars sak jag vill lyfta fram. Sedan riskerar svenskan att glömmas bort i alla sammanhang som det gäller, summerar Långström som vill att alla i Esbo kan ha en fungerande vardag också på svenska.
Kommentarer
Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.
Mer om ämnet
Opinion
Huvudnyheter
Huvudnyheter
Huvudnyheter