Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Tradeka käynnisti tuotto-osuusannin, jossa se laskee liikkeelle 20 miljoonan euron arvosta tuotto-osuuksia

Nora Vilva

Osuuskunta Tradeka on käynnistänyt tänään maanantaina 4. helmikuuta 2019 tuotto-osuusannin, jossa se laskee liikkeelle 20 miljoonan euron arvosta tuotto-osuuksia. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–300 osuutta eli yhteensä 100–30 000 euron arvosta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tiedotteen mukaan henkilöjäsenet tekevät merkintähakemukset osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka – jäsenpalvelukanavassa. Palvelusta löytyy myös uusi jäsenaloitejärjestelmä, joka lisää jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia.

Tradekan tuotto-osuus on pitkäaikainen omanpääoman ehtoinen sijoitus, jolle maksettavasta korosta päättää Tradekan edustajisto vuosittain. Tavoitteeksi on asetettu 3,5 % tuotto. Tuotto-osuuksia voivat merkitä kaikki osuuskunnan yli 18-vuotiaat henkilöjäsenet sekä yhteisöjäsenet. Merkintöjä voi tehdä useassa erässä.

”Odotamme ilolla ja jännityksellä, miten jäsenistö ottaa Tradekan tuotto-osuuksien merkintämahdollisuuden vastaan. Tuotto-osuus on mahdollisuus sijoittaa yhdessä Tradekan kanssa jäsenten ja yhteiskunnan hyväksi. Jäsenelle se on uusi konkreettinen tapa kiinnittyä oman osuuskunnan toimintaan ja saada osuus sen liiketoiminnan taloudellisesta tuloksesta”, kertoo Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tuotto-osuuksilla kerätty pääoma sijoitetaan Tradekan neljään strategiseen omistajakategoriaan.

Helmikuun alussa Tradeka ottaa käyttöön myös uuden jäsenaloitteen, joka on suora vaikuttamisen kanava osuuskunnan toimintaan.

”Halusimme lisätä jäsenten mahdollisuuksia vaikuttaa Tradekan toimintaan sekä keskustelua osuuskunnan eri toimijoiden välillä. On tärkeää, että jäsenistön ääni kuuluu ja näkyy osuuskunnan toiminnassa ja päätöksenteossa”, Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä sanoo.

”Tietääksemme minkään muun kotimaisen suuren osuuskunnan jäsenistöllä ei ole vastaavaa vaikuttamisen kanavaa käytössään.”

Oma Tradekan kautta jokainen Tradekan jäsen voi tehdä omia jäsenaloitteita ja myös kannattaa muiden tekemiä aloitteita. Jos aloite saa vähintään 500 kannatusta, osuuskunnan hallitus käsittelee sen kokouksessaan ja aloitteelle annetaan vastaus.

”Odotamme erityisesti liiketoimintaan ja yhteiskuntavastuuseen liittyviä jäsenaloitteita. Myös jäsenetuihin ja jäsenyyteen liittyviä aloitteita on odotettavissa.”

Osuuskunta Tradeka on noin 225 000 jäsenen omistajaosuuskunta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE