Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Turkistarhaus on menneisyyden elinkeino – tarhaus on kiellettävä vuoteen 2025 mennessä”

Lehtikuva
Oikeutta Eläimille -järjestön 16. helmikuuta 2011 julkaisema kuva suomalaiselta turkistarhalta.

“Turkistarhaus on menneisyyden elinkeino ja jo 13 Euroopan maata on tehnyt päätökset turkistarhauksen täyskiellosta. Esimerkiksi Norja on kieltänyt uusien turkistarhojen perustamisen ja vanhat turkistarhat pitää ajaa alas helmikuuhun 2025 mennessä. Suomen on syytä seurata tätä linjaa pikimmiten kotimaassa ja ajaa samaa myös EU-pöydissä”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii järjestön tiedotteessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Iltalehti uutisoi tänään suomalaisten asennemuutoksesta turkistarhausta kohtaan. Enää vain 15 prosentin mielestä tarhaus on hyväksyttävää ja kannatettava elinkeino. Demarinuoret on tehnyt puoluekokousaloitteen turkistarhauksen ja turkistuotteiden myymisen kieltämisestä EU:ssa SDP:n puoluekokoukselle.

Nuorisojärjestön mukaan turkiseläinten kasvattaminen pienissä häkeissä aiheuttaa lajista riippumatta kaikille turkiseläimille merkittäviä hyvinvointiongelmia. Turkistarhauksen eettisyys on siksi vähintäänkin kyseenalaista.

”Kun turkistarhauksesta luovutaan, on tärkeää huolehtia siitä, että ihmisten koulutuksesta, työllisyydestä ja tulevaisuudesta huolehditaan. Siksi on luotava sosiaalisesti kestävä ohjelma turkistuotannon luopumisesta asteittain. On eettisesti kestävää politiikkaa, mutta myös pitkäjänteistä ajattelua edistää turkistarhaamisen alasajoa, kun alan hyväksyttävyys on muutenkin laskussa, turkistarhojen määrä vähenee ja ihmiset tarvitsevat joka tapauksessa uudenlaisia työpaikkoja ja koulutusta”, Näkkäläjärvi päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE