Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Tutkija Venäjän historiallisesta hallituskuviosta – ”Tässä on hyvin tarkkaan mietitty koreografia”

Lehtikuva / Jussi Nukari

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev perusteli hallituksen eroa halulla edistää perustuslain muutoksia, joita presidentti Vladimir Putin oli hetki aiemmin linjapuheessaan esittänyt.

Demokraatti.fi/STT

Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Jussi Lassilan mukaan ulkopuolelta on vaikea nähdä, mikä on syy moiseen kiirehtimiseen.

– Mutta kyllä tässä on hyvin tarkkaan mietitty koreografia, Lassila arvioi taustoja.

Hän ei esimerkiksi usko siihen, että Medvedevin hallitus olisi tehnyt itsenäistä päätöstä erota ja siten yllättänyt Putinin.

Lassilan mukaan on mielenkiintoista nähdä, mikä Medvedevin uusi rooli turvallisuusneuvostossa Putinin kakkosmiehenä tulee olemaan. Ollaanko esimerkiksi neuvoston perustuslaillista asemaa vahvistamassa, minkä jälkeen Putin voisi siirtyä Medvedevin paikalle ja Medvedev presidentiksi, Lassila pohtii.

– Kaikki on niin ilmassa. Jonkinlainen historiaan jäävä päivä tämä on. Tässä voi tulla vielä vaikka mitä, Lassila päivittelee.
Hän mukaansa tietoa Venäjän uuden pääministerin nimestä ei välttämättä jouduta odottelemaan pitkään. Tiedon panttaaminen loisi epävarmuutta ja sopisi huonosti yhteen sen kanssa, että Putin on juuri ehdottanut parlamentin ja hallituksen aseman vahvistamista perustuslain muutoksilla, Lassila sanoo.
STT–Niilo Simojoki

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE