Kotimaa

Tutkimus: 80 prosenttia suomalaisista luottaa Yleen – presidentti ja poliisi Suomen luotetuimmat

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Suomalaisten luottamus Yleisradiota kohtaan on pysynyt korkealla tasolla, kertoo tuore Ylen arvo suomalaisille -tutkimus.

Taloustutkimuksen toteuttaman kyselyn mukaan 80 prosenttia vastaajista luottaa Yleen erittäin paljon tai melko paljon. Erittäin paljon luottavien osuus on kasvanut 24 prosenttiin eli neljä prosenttiyksikköä vuodesta 2015, jolloin asiaa kysyttiin edellisen kerran.

Tutkimuksessa selvitettiin lisäksi kansalaisten suhtautumista Ylen rahoitukseen. Vastaajista 72 prosenttia on tyytyväisiä Yle-veroon ja 76 prosenttia kokee saavansa melko hyvin tai erittäin hyvin vastinetta verorahoilleen.

Vastaajista 72 prosenttia on tyytyväisiä Yle-veroon.

Vastaajia pyydettiin tutkimuksessa arvioimaan myös luottamustaan 25 suomalaiseen instituutioon, joiden joukossa on Ylen lisäksi muita mediayhtiöitä, yrityksiä ja yhteiskunnallisia toimijoita. Yle sijoittuu listalla kuudenneksi heti yliopistojen ja koululaitoksen jälkeen. Kärjessä ovat tuttuun tapaan tasavallan presidentti ja poliisi.

Ylen saama tulos on samaa tasoa kuin vuosi sitten. Vain kolme prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Yle on onnistunut huonosti tehtävässään. Vuodenvaihteessa ja keväällä Ylen ympärillä vellonut kohu ei tunnu siis vaikuttaneen kansalaisten luottamukseen.

Tutkimuksessa suomalaiset arvioivat luottamuksen ja julkisen palvelun tehtävien ohella Ylen toiminnan vastuullisuutta, avoimuutta ja onnistumista vuorovaikutuksessa.

Tutkimukseen haastateltiin 1002 henkilöä 13.10.–1.11.2017. Tutkimuksen virhemarginaali on +/- 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa. Taloustutkimus on tehnyt Ylen arvo suomalaisille -tutkimuksen Ylen toimeksiannosta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat