Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Työnantajaliitolta ehdotus: Kirjeitä voitaisiin jakaa aamun lehden jakelun yhteydessä

Lehtikuva / Markku Ulander

Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU jatkoivat neuvotteluja Postin työehtosopimuksesta tänään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Postin neuvotteluesitys ei sisällä palkanalennuksia tulevalle sopimuskaudelle. Tavoitteena ovat siis joustavat, rakenteeltaan samantasoiset ehdot kuin kilpailijoilla, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa neuvotteluissa pyritään löytämään kestäviä ratkaisuja, joilla voidaan lisätä Postin toiminnan joustavuutta ja vastata erittäin kilpaillun ja vahvassa murroksessa olevan markkinan asettamiin haasteisiin.

– Konkreettinen esimerkki haettavista ratkaisuista on, että kirjeitä voitaisiin jakaa aamun sanomalehden jakelun yhteydessä. Postin ja PAU:n välinen erillinen sopimus kieltää tämän. Suomessa toimii Postin lisäksi 16 muuta jakeluyritystä, jotka kaikki jakavat kirjeitä aamujakeluna, Aarto huomauttaa.

Hän kiirehtii ratkaisuja Postin toiminnan joustavuuden lisäämiseksi ja kilpailukyn säilyttämiseksi.

– Posti on historiansa suurimmassa murroksessa, koska paperipostin määrä laskee kiihtyvällä tahdilla. Jaamme suomalaisiin koteihin nyt keskimäärin noin viisi osoitteellista lähetystä viikossa. Parin vuoden päästä enää kolme, Postipalvelut-liiketoimintaryhmän johtaja Yrjö Eskola toteaa tiedotteessa.

Neuvottelujen piirissä on noin 10 000 henkilöä, joista suurin osa toimii postinjakelussa. Aiemmin esillä ollut pakettilajittelun henkilöstö ei ole näiden neuvottelujen piirissä. Seuraavan kerran neuvotteluosapuolet tapaavat ensi maanantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE