Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Tyrmäys tuli: Britannian parlamentti ei äänestä brexit-sopimuksesta tänään

LEHTIKUVA / AFP Isabel Infantes

Britanniassa parlamentin alahuone ei äänestä tänään hallituksen esityksestä EU-erosopimukseksi. Pääministeri Boris Johnson oli toivonut äänestystä, mutta alahuoneen puhemies John Bercow torjui sen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Bercow’n mukaan asetelma äänestyksessä olisi ollut sama kuin lauantaina.

EU:n kanssa neuvoteltu uudistettu erosopimus oli parlamentin käsittelyssä jo lauantaina. Tuolloin äänestyksessä hyväksyttiin muutosesitys, jonka mukaan erosopimuksesta voidaan äänestää parlamentissa vasta sen toimeenpanoa koskevan lainsäädännön valmistuttua.

Britannian hallitus pyysi viikonloppuna EU:lta brexitille kolmen kuukauden lisäaikaa, joka ulottuisi tammikuun loppuun. Lisäajan pyytämistä voimakkaasti vastustanut pääministeri Johnson ei pyyntöä allekirjoittanut, vaan se lähetettiin Brysseliin maan lähettilään nimissä.

Komission tiedottajan Mina Andreevan mukaan EU suhtautuu pyyntöön samalla tavalla huolimatta Johnsonin allekirjoituksen puuttumisesta.

EU seuraa komission mukaan tarkasti Britannian brexit-käänteitä tällä viikolla ja jatkaa omaa prosessiaan erosopimuksen vahvistamiseksi. Euroopan parlamentti ei kuitenkaan äänestä erosopimuksesta ennen kuin se on hyväksytty parlamentissa.

Päämiesten huippukokouksia johtava Donald Tusk konsultoi parasta aikaa pääkaupunkeja lisäajasta. Ainakin Saksa tukee lyhyttä lykkäystä brexitiin, jos Britannian hallitus tarvitsee lisää aikaa erosopimuksen läpivientiin parlamentissa, sanoo maan ulkoministeri Heiko Maas.

Ranska sen sijaan suhtautuu epäilevämmin ajatukseen uudesta brexit-jatkoajasta. Ranskan hallituksen tiedottajan mukaan uusi jatkoaika ei palvelisi kenenkään etuja.

Britannian on määrä jättää EU ensi viikon torstaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE