Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ukrainan jälleenrakennuskonferenssi alkaa Berliinissä – Zelenskyi osallistuu sittenkin

LEHTIKUVA / AFP / JULIEN DE ROSA
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Pariisissa 7. kesäkuuta.

Useiden maiden valtiojohtoa ja muita vaikuttajia kokoontuu tänään Saksan pääkaupunkiin Berliiniin Ukrainan jälleenrakennuskonferenssiin. Kaksipäiväinen konferenssi keskittyy Ukrainan taloudelliseen tukemiseen, jälleenrakentamiseen ja uudistuksiin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Saksan ja Ukrainan isännöimässä tapahtumassa Suomea edustaa pääministeri Petteri Orpo (kok.), joka pitää tilaisuudessa Suomen kansallisen puheenvuoron.

Ukrainan avustaminen on vahvasti tapetilla myös myöhemmin tällä viikolla, kun G7-maiden johtajat pitävät huippukokousta Italiassa. Viikonloppuna Sveitsissä järjestettävään Ukrainan rauhantietä käsittelevään huippukokoukseen on puolestaan ilmoittautunut edustusta kymmenistä maista ja järjestöistä.

UKRAINAN presidentti Volodymyr Zelenskyi osallistuu sittenkin tänään alkavaan Ukrainan jälleenrakennuskonferenssiin. Presidentti kertoi X-viestipalvelussa saapuneensa Saksaan varhain tiistaina.

Kaksipäiväinen konferenssi keskittyy Ukrainan taloudelliseen tukemiseen, jälleenrakentamiseen ja uudistuksiin. Zelenskyi aikoo myös keskustella muun muassa Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kanssa. Kaksikko keskustelee Zelenskyin mukaan muun muassa maiden yhteisestä asetuotannosta.

Zelenskyin osallistumista konferenssiin ei oltu etukäteen virallisesti vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE