Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

UPM kasvatti liikevoittoaan vuoden takaisesta runsaalla sadalla miljoonalla

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä puolella.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Liikevoitto nousi huhti–kesäkuussa 307 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 203 miljoonaa. Yhtiön mukaan sen tuotteiden kysyntä oli vahvaa ja kokonaisuutena myyntihintojen korotukset ylittivät raaka-ainehintojen nousun vaikutuksen.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen luonnehtii tulosta erittäin hyväksi. Eniten tulosta yhtiön liiketoiminta-alueista hänen mukaansa paransi Biorefining, joka sisältää muun muassa sellun valmistuksen.

–  Liiketoiminta-alueen tulos oli kaikkien aikojen paras toisella neljänneksellä, Pesonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö uskoo monien tuotteidensa myyntihintojen nousevan edelleen loppuvuoden aikana. Sen mukaan koko vuoden vertailukelponen liikevoitto tulee nousemaan selvästi verrattuna viime vuoteen, minkä lisäksi loppuvuoden tulos oli alkuvuoden tulosta parempi.

Liikevaihto toisella neljänneksellä nousi 15 prosentilla lähes 2,4 miljardin euroon. Lähes kolmanneksen yhtiön liikevaihdosta tuovat tarramateriaalit ja erikoispaperit.

–  Liiketoimintojen hyvää kannattavuutta tukivat kuluttajakäyttäytymisessä, verkkokaupassa ja päivittäistavarakaupassa jatkuneet trendit.

Yhtiön mukaan sen kasvuhankkeet etenevät suunnitellusti. Sillä on rakennustyömailla Uruguayssa nyt 5 000 työntekijää. Lisäksi Saksan Leunassa investointi biokemikaaleihin etenee UPM:n mukaan hyvin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE