Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Urheilu

Urheilujournalismin legendalle, Demokraatin koripallokolumnistille Pentti Salmelle elämäntyöpalkinto

Urheilutoimittaja Pentti Salmi on palkittu Urheilutoimittajain Liiton Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella. Marraskuussa 89 täyttävä urheilujournalismin Metusalem on aiemmin palkittu Pro Urheilu -mitalilla 2007.

Salmi teki aloitti journalistin uransa TUL-lehden toimittajana ja toimitussihteerinä vuosina 1946–1957 ja eteni Suomen Sosialidemokraatin urheiluvastaavaksi vuosiksi 1957–1972. Sen jälkeen hän siirtyi Yleisradioon, jossa hän työskenteli 1991 asti.

Tämän jälkeenkin hän jatkoi Koripallon vuosikirjan toimittamista aina 2010 asti, johon mennessä Salmi oli saanut täyteen 41 vuosikirjaa.

– Olen urheilutoimittajana aika monelta varmasti kysynyt, miltä nyt tuntuu. Joka päivä näyttää olevan juhlapäivä, kun eilen oli nimipäivä ja tänään tällainen tunnustus! Salmi sanoi Koripalloliiton sivuilla.

Salmi toimii edelleen Demokraatin koripallokolumnistina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE