Kotimaa

USU: Ristiinnaulittujen merimetsojen tapaus – ”Mitä oikein pitäisi tehdä?”

Poliisi ei ole edennyt viime elokuussa Pohjanmaalla löydettyjen liikennemerkkeihin ripustettujen merimetsojen tapausten tutkinnassa. Poliisilla ei ole vihiä tekijästä tai siitä, liittyvätkö tapaukset toisiinsa, kertoo Uutissuomalainen.

Ensimmäinen tapauksista sattui Nempnäsissä Närpiössä elokuun alussa. Poliisi sai lehtijutun perusteella tietoonsa, että opastetiekylttiin oli ripustettu kuollut merimetso.

Lintu oli sidottu siivistään ja kaulastaan ristiriipuntaan.

Muutama viikko myöhemmin paljastui vastaavanlainen tapaus Vaasan liepeillä Maalahden Petolahdessa. Tässä tapauksessa nälkiintynyttä lintua oli ammuttu. Kuolinsyy löytyi Eviran tarkastuksessa.

Kolmas ristiinnaulittu merimetso löytyi USU:n mukaan muutama päivä Maalahden tapauksen jälkeen kantatie 76:lta Närpiöstä. Pysähdyspaikkaa osoittavan kyltin juureen oli laitettu kuollut merimetso puuristiin naulittuna.

Tämä lintu oli alunperin kuollut hukkumalla.

Rikoskomisario Mikko Uusimäki Pohjanmaan poliisista kertoo USUlle, että tapaukset ovat edelleen tutkinnassa epäiltyinä luonnossuojelurikoksina. Tutkinta kuitenkin junnaa paikallaan.

– Meillä ei ole tiedossa, kuka teot on tehnyt ja linnut tappanut. Epäselvää on myös, onko hukkunut lintu löydetty kuolleena ja sen jälkeen ripustettu ristiin.

Uusimäen mukaan poliisi ei ole saanut silminnäkijähavaintoja tapausten kulusta.

– Mitään tietoa ei ole siitäkään, onko tapauksilla mahdollisesti sama tekijä vai onko tämä jonkin ryhmän tekosia. Nämä ovat niin sanottuja pimeitä juttuja.

– Jonkinlainen mielenilmaus tämä on ollut, Uusimäki sanoo.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat