Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

USU selvitti: Kuka on RKP:n entisten kärkipoliitikkojen suosikki presidentiksi?

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Valitsijayhdistyksen ja keskustan Olli Rehn saa presidenttiehdokkaista eniten kannatusta RKP:n entisiltä kärkipoliitikoilta, käy ilmi Uutissuomalaisen (USU) kyselystä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Häntä tukee presidentiksi kuusi RKP:n entistä ministeriä tai kansanedustajaa sekä puolueen nykyinen europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Tieto perustuu Uutissuomalaisen selvitykseen, jossa selvitettiin, ketä RKP:n nykyiset ministerit, kansanedustajat ja europarlamentaarikko, entiset ministerit sekä 2010-luvulla eduskunnassa toimineet entiset kansanedustajat kannattavat ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Yksi Rehnin kannattajista on edellisellä hallituskaudella pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerinä toiminut Thomas Blomqvist.

- Rehn on asiallinen, asiantunteva ja luottamusta herättävä ehdokas, jolla on pitkä kokemus, Blomqvist perustelee Uutissuomalaiselle.

Pekka Haavistoa (vihr.) kannattaa kolme entistä RKP:n ministeriä sekä yksi nykyinen ja yksi entinen kansanedustaja. Alexander Stubbin kannalla on entinen ministeri Stefan Wallin.

RKP:n nykyisistä kärkipoliitikoista vain kansanedustaja Eva Biaudet on toistaiseksi asettunut presidentinvaaleissa jonkun ehdokkaan tueksi eli Haaviston. Puolueen ministerit ja muut istuvat kansanedustajat eivät toistaiseksi halua ottaa kantaa kenenkään puolesta.

Osa heistä muotoilee vastauksensa niin, että kannan ottaminen myöhemmin jää mahdolliseksi, mutta osa ei aio myöhemminkään ottaa kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE