Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Uusi kärpäslaji nimettiin Jere Kahanpään mukaan

LEHTIKUVA / HANDOUT

Tutkijat ovat vahvistaneet uuden suomalaisen kärpäslajin löytymisen, kertoo Itä-Suomen yliopisto tiedotteessa. Scenopinus jerei -laji kuuluu ikkunakärpästen heimoon.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suvun tunnetuin edustaja on navettaikkunakärpänen (Scenopinus fenestralis), jonka lisäksi Suomesta on tunnettu aiemmin myös mustaikkunakärpänen (Scenopinus niger). Ikkunakärpäsiä tunnetaan maailmanlaajuisesti noin 420 lajia.

Uusi Scenopinus jerei -laji on Suomessa laajalle levinnyt, mutta hyvin vähälukuinen. Laji on 4–5 millimetrin kokoinen, hoikka ja mustahko.

Scenopinus jerei -lajin kuvasivat tieteelle uutena tutkijat Jaakko Pohjoismäki ja Antti Haarto. Kuvaus julkaistiin ZooTaxa-lehdessä.

Uusi laji nimettiin Jere Kahanpään mukaan, joka on kaksisiipistutkija ja Helsingin Luonnontieteellisen keskusmuseon digitointikoordinaattori. Taustalla on Kahanpään keskeinen rooli lajin keksimisessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE