Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Valko-Venäjälla alkoi oikeudenkäynti oppositioaktivisteja vastaan

LEHTIKUVA / AFP / SERGEI GAPON

Valko-Venäjällä on alkanut jälleen uusi oikeudenkäynti maan hallintoa vastustavia oppositioaktivisteja vastaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tällä kertaa tuomiolla on Maryja Kalesnikava (kuvassa), jonka viranomaiset sieppasivat viime syksynä ja yrittivät viedä maanpakoon Ukrainaan. Kalesnikava kuitenkin repi passinsa rajalla, mistä lähtien hän on ollut vangittuna Valko-Venäjällä.

Toinen syytetyistä on pian Kalesnikavan sieppauksen jälkeen kiinniotettu juristi Maksim Znak, joka kuului niin ikään opposition johtoryhmään. Kalesnikavaa ja Znakia syytetään muun muassa vehkeilystä vallan anastamiseksi maassa sekä kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan yllyttämisestä. Heidän toteamistaan syyllisiksi sekä pitkää vankeustuomiota pidetään jo etukäteen itsestään selvänä.

Suljettujen ovien takana käytävän oikeudenkäynnin alkamisesta kertoi muun muassa BBC:n kirjeenvaihtaja Sarah Rainsford Twitterissä. Oikeudenkäynnin alussa sosiaaliseen mediaan levisi lyhyt video Kalesnikavasta ja Znakista, joista ei ole nähty kuvia pitkään aikaan.

Valko-Venäjän opposition tunnetuimpiin hahmoihin kuuluva Kalesnikava näyttää videolla hyväntuuliselta ja jopa tanssahtelee syytetyille varatussa oikeussalin lasikopissa.

Uutista täydennetty kauttaaltaan sekä muutettu Kalesnikavan etunimi STT:n käyttämään kirjoitusasuun. Aiemmin nimi oli muodossa Marya Kalesnikava.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE