Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Valtioneuvosto varotoimiin ulkoministeri Haaviston tartunnan vuoksi

LEHTIKUVA / AFP Gints Ivuskans

Valtioneuvostossa on otettu käyttöön varotoimet ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) lauantai-iltana saaman positiivisen koronatestituloksen vuoksi, kertoo valtioneuvoston viestintäosasto.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja on ohjeistanut ministereitä ja eräitä virkamiehiä välttämään kontakteja toistaiseksi. Lisäksi heidät on ohjeistettu hakeutumaan koronatestiin ennen lähityöhön palaamista. Kontaktien välttämisen vuoksi joidenkin ministerien lähipäivien ohjelmaan tulee muutoksia.

-  Eduskuntaa on informoitu asiassa ja muita ulkoministerin kanssa tekemisissä olleita tahoja on tavoiteltu julkisen tiedottamisen lisäksi myös suoraan, valtioneuvoston viestintä kertoo tiedotteessaan.

Jääkiekko-ottelussa ilman maskia

Hallitus oli viimeksi koolla perjantaina. Valtioneuvoston linnan tiloissa pidetyissä kokouksissa on voimassa suositus käyttää maskia.

Haavisto vieraili perjantai-iltana seuraamassa Tampereen uuden areenan avausottelua Tapparan ja Ilveksen välillä. Aamulehdessä julkaistussa kuvassa ministeri oli muun seurueen tavoin ilman kasvomaskia.

STT ei tavoittanut Haaviston esikuntaa sunnuntaina kommentoimaan ministerin maskittomuutta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus on, että maskia käytetään julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia ihmisiä.

Haavistolla kaksi rokotetta

Valtioneuvosto tiedotti Haaviston koronatartunnasta lauantai-iltana. Ministerin kerrottiin olevan oireeton ja hänen työskentelevän toistaiseksi etänä kotoaan käsin.

Tartunta tuli ilmi, kun Haavisto kävi koronatestissä työmatkaa varten. Matka on nyt peruuntunut.

Haavisto on saanut kaksi koronarokotetta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE