Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja astuu esiin: Ulkomaisten rahastojen verolla ja suursijoittajien lähdeverolla voisi alentaa pienituloisten palkansaajien ja eläkeläisten verotusta

Valtiovarainministeriön selvitys osoittaa, että veropohjan tiivistämisen kannalta suursijoittajien lähdeverolle löytyy perusteita. Näin linjaa tiedotteessaan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.).

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tilastokeskuksen julkaisu varallisuuden keskittymisestä ja G7-maiden päätös yritysten minimiverokannasta ovat myös ajan merkkejä siitä, että on puututtava verotuksen epäoikeudenmukaisuuksiin, Koskinen sanoo.

Raportista selviää, että suursijoittajien lähdeverolla ja ulkomaisiin kiinteistörahastoihin kohdistuvalla verolla voitaisiin saada yli sadan miljoonan euron vuotuinen tulonlähde valtiolle. Vastaavanlaisia veromalleja on jo käytössä ja suunnitteilla muuallakin. Koskisen mukaan myös Tanskassa ollaan ottamassa käyttöön 15 prosentin lähdevero rahastojen osingoille. Saksassa tällainen malli jo on ja Suomessa on keskusteltu maltillisesta 5 prosentin lähdeverosta.

”Voimme havaita meneillä olevan kansainvälisesti oikeudenmukaisemman verotuksen aallon. Valtiot etsivät nyt tulonlähteitä, joilla voidaan paikata koronapandemian runtelemia talouksia. Tuoreena esimerkkinä on G7-maiden sopu minimiverokannasta yhteisöjen voitoille, jolla hillitään verokilpailua.”

Koskinen sanoo, että vahvistamalla veropohjaa voidaan verotuksen painopistettä samalla siirtää työstä omistamiseen.

”Ulkomaisten rahastojen verolla ja suursijoittajien lähdeverolla voitaisiin esimerkiksi alentaa pienituloisten palkansaajien ja eläkeläisten verotusta”, Koskinen esittää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE