Politiikka

Vapaavuori lisää kierroksia uudella kauhukuvalla: ”Se olisi kuin kansallismaiseman avohakkuu”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on vastustanut kiivaasti hallituksen ajamaa maakuntauudistusta ja varoitellut, mitä siitä seuraisi.

Viimeisimmässä tviitissään Vapaavuori vertaa maakuntahallinnon synnyttämistä kansallismaiseman avohakkuuseen, jota ei korjata vuosikymmeniin.

Vapaavuori on povannut jo aiemmin, että maakuntauudistus kaatuu. Äskeisessä blogissaan hän arvosteli Juha Sipilän (kesk.) hallitusta siitä, että päinvastaisista puheistaan huolimatta se luo lisää byrokratiaa maakuntauudistuksellaan.

– Sinänsä on jännittävää, että samainen hallitus, joka alkutaipaleellaan hankki suosiota puhumalla poliittisista virkanimityksistä luopumisesta, byrokratian keventämisestä sekä ministerien ja avustajien määrän vähentämisestä, on luomassa maahan ennenäkemättömän poliittisten virkanimitysten kerrostuman ja politrukkirälssin vyöryn, Vapaavuori kirjoitti.

Puolueiden intressi on Vapaavuoren mukaan ”hieman yleistäen ja kärjistäen” mahdollisimman laaja ja raskas byrokratiakoneisto.

– Tällä tavalla ne saavat mahdollisimman monelle maakuntavaaliehdokkaalle jonkun kokouspalkkioita tuottavan luottamuselimen ja pystyvät motivoimaan muitakin kuin kärkiehdokkaita vaaleihin. Samalla puolueiden puolueverotienestit maksimoituvat, Vapaavuori arvosteli blogissaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat