Politiikka

Varapuheenjohtaja: Kokoomus voi jatkaa valitun PS-puheenjohtajan kanssa, jos hallitusohjelmaa noudatetaan

Kokoomus
Kokoomus

Perussuomalaiset valitsevat uuden puheenjohtajan ensi viikolla. Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo ei lähde spekuloimaan nimillä.

– Perussuomalaiset valitsevat luonnollisesti itse puheenjohtajansa, ei siihen ole kokoomuksella nokankoputtamista.

Sen Sankelo antaa ymmärtää selvästi, että kokoomus on valmis jatkamaan kenen tahansa perussuomalaisten puheenjohtajan kanssa hallitusyhteistyötä, jos hallitusohjelmasta pidetään kiinni.

– Sen myös kokoomus on ilmoittanut, että tulevankin perussuomalaisten puheenjohtajan tulee noudattaa olemassaolevaa hallitusohjelmaa niin kuin kokoomuskin teki, kun Alexander Stubb vaihtui Petteri Orpoon. Tämä on tällä hetkellä kokoomuksen linja.

– Silloin vuosi sitten ei käyty hallitusohjelman osalta tarkentavia keskusteluja, kokoomus jatkoi siitä, mihin Stubb jäi.

Lännen Media kertoi tänään, että useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostuisi hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

Sankelo pidättäytyy mainitsemasta haastattelussa yhdenkään perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaan nimeä.

– Näillä reunaehdoilla, mitä tuossa mainitsin, työ jatkuu, hän kuitenkin tähdentää.

– Jos tuleva perussuomalaisten puheenjohtaja sitoutuu hallitusohjelman noudattamiseen ja työ talouden tasapainottamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi jatkuu suunnitelman mukaisesti, ei minusta ole sellaisia ongelmia, että jonkin tietyn henkilön kannalta tulisi etukäteen käsijarrua päälle. Nämä ovat ennen kaikkea asiakysymyksiä, hän sanoo.

– Puheenjohtaja Orpon arviot ja muun puoluejohdon arviot ovat olleet julkisuudessa hyvin samantuuntaiset kuin minun. Hallitusohjelma ja sen toteuttaminen on ykkösasia, emmekä me ole ottaneet mihinkään henkilöihin kantaa.

– Nyt odotetaan perussuomalaisten puoluejohtajavalinnan tulosta ja sitten hallitusohjelman noudattaminen jatkuu, se on kokoomuksen edellytys hallitusyhteistyölle, Sankelo päättää.

Perussuomalaisten kärkiehdokkaat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho eivät ole vaatineet muutosta hallitusohjelmaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat