Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Mielipiteet

Vastakkainasettelun ja toisten mollaamisen on loputtava

Veera Röyttä

Nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä on yhä selvempää, että äärimmäinen polarisaatio ja populistinen retoriikka hallitsevat keskustelua. Mutta onko tämä todella se politiikka, jonka haluamme? Onko tämä se tapa, jolla haluamme yhteiskuntaamme johdettavan?

Jasmin Granholm

Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja (sd.), Vaasa

Kun puhumme nuorten pahoinvoinnista ja mielenterveysongelmista, meidän on kysyttävä itseltämme, edistääkö nykyinen poliittinen ilmapiiri todella ratkaisujen löytämistä näihin ongelmiin. Eikö pikemminkin ole niin, että jatkuva polarisointi ja haukkuminen sosiaalisessa mediassa vain lisäävät eristäytymistä ja ahdistusta nuorten keskuudessa?

Meidän kaikkien on herättävä pohtimaan, millaista politiikkaa oikeastaan haluamme nähdä.

Haluammeko politiikkaa, joka keskittyy toisten mollaamiseen ja vastakkainasetteluun vai sellaista, joka pyrkii yhteistyöhön ja rakentavaan vuoropuheluun? Haluammeko politiikkaa, joka lisää epäluottamusta ja jakaa yhteiskuntaa vai sellaista, joka pyrkii rakentamaan yhteyksiä ja edistämään yhteistä hyvää?

Kuka meistä haluaa altistua haukkumiselle ja solvaamiselle, erityisesti sosiaalisessa mediassa?

OLEN asunut Yhdysvalloissa, missä olen jotenkuten tottunut tuohon retoriikkaan. Mutta olisin toivonut, ettei se olisi löytänyt tietänsä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kuka meistä haluaa altistua haukkumiselle ja solvaamiselle, erityisesti sosiaalisessa mediassa? En ainakaan minä.

Sosiaalisen median alustat ovat monille nuorille tärkeitä viestinnän välineitä, mutta niissä tapahtuva väkivaltainen ja polarisoiva keskustelu voi vaikuttaa syvästi nuorten mielenterveyteen ja hyvinvointiin. Meidän on tehtävä kaikkemme suojellaksemme nuoria tämänkaltaiselta haitalliselta käytökseltä ja edistettävä rakentavampaa ja myötätuntoisempaa keskustelukulttuuria.

Jos haluamme todella tehdä politiikkaa, joka palvelee kaikkia yhteiskunnan jäseniä, meidän on ensin luotava turvallisempi ja myönteisempi ympäristö, jossa ihmiset voivat ilmaista mielipiteitään ilman pelkoa häirinnästä ja vihapuheesta.

Nuorten pahoinvointi ja mielenterveysongelmat eivät parane polarisoivalla ja populistisella politiikalla. Ne paranevat yhteistyöllä, myötätunnolla ja rakentavalla keskustelulla. Meidän on oltava valmiita vaatimaan parempaa politiikkaa ja rakentamaan yhteiskuntaa, jossa jokaisella on tilaa ja mahdollisuus kukoistaa.

 

Kirjoittaja on tuottaja-toimittaja ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja (sd.) Vaasasta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE