Politiikka

Väyrynen puolustautuu raivokkaasti – haukkuu niin kaksi puoluettaan kuin mediankin

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kansalaispuolueen perustaja, keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei ole tyytyväinen median, kansalaispuolueen kolmikon eikä keskustan toimintaan.

Hän ihmettelee tiedotteessaan, miksi kansalaispuolueen hallituksen johtoon ”tilapäisesti presidentinvaalien ajaksi” nostetun kolmikon annetaan esiintyä yhä puolueen virallisina edustajina.

Väyrysen mukaan Piia Kattelus, Sami Kilpeläinen ja Tuula Komsi ryhtyivät laittomaan vallankaappaukseen.

– Kansalaispuolueen tapahtumista on syntynyt hyvin virheellinen käsitys. Kolmikon kaappausyritystä ja siihen liittyneitä laittomuuksia ei ole tuotu juuri lainkaan esille, Väyrynen arvostelee tiedotteessaan.

Media ei saa häneltä synninpäästöä.

– Helposti media on nielaissut myös järjettömät syytökset, että olisin syyllistynyt taloudellisiin väärinkäytöksiin ja rikoksiin, poliisille tutkintapyynnön jättänyt Väyrynen ihmettelee.

Murheelliseksi hän kuvailee tilannetta kansanvallan ja laillisuuden kannalta myös keskustassa.

– Keskustan johtoon on noussut ryhmittymä, joka pyrkii estämään jopa keskustelun puolueen linjasta ja tulevaisuudesta. Olen keskustan jäsen. Sääntöjen vastaisesti puolueen nykyjohto pyrkii estämään ehdokkuuteni Sotkamon puoluekokouksen puheenjohtajanvaalissa.

Väyrysen mielestä puolue on pistänyt vireille ”peräti omituisen ja oikeudellisessa mielessä hyvin arveluttavan” sääntömuutoksen.

”Keskustan tilanne on surkea.”

Keskustan kunniapuheenjohtajana Väyrysellä on sääntöjen mukaan läsnäolo-oikeus puoluehallituksen kokouksissa.

– Tätä oikeutta en ole kuitenkaan halunnut käyttää. Euroopan parlamentin jäsenenä minulla on läsnäolo- ja puheoikeus kevään puoluevaltuuston kokouksessa. Siihen aion osallistua, hän painottaa.

Väyrynen aikoo myös osallistua mahdollisimman moneen piirikokoukseen. Hänen mukaansa niissä on mahdollista keskustella asioista, kun mukana ovat puolueen johdon edustajat ja maakunnan kansanedustajat.

Väyrynen kertoo kuitenkin lukeneensa Suomenmaasta, että häneltä pyritään eväämään yhdenvertainen mahdollisuus osallistua piirikokouksiin.

– Keskustan tilanne on surkea. Kansanvaltaan olennaisesti kuuluva avoin keskustelu puolueen tilasta ja tulevaisuudesta pyritään estämään jopa sääntöjen vastaisiin menettelyihin ja laittomuuksiin turvautuen.

Media, ”vallan vahtikoira ja neljäs valtiomahti” laiminlyö Väyrysen mielestä myös tehtäviään.

– Julkisuudessa puolueen nykyjohdon toimintaa ja suunnitelmia on käsitelty myötäsukaisesti. Vallan väärinkäytöksiin, sääntörikkomuksiin ja suoranaisiin laittomuuksiin ei haluta puuttua.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat