Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Veroilmoittamisen viimeinen määräpäivä on tänään

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Veroilmoittamisen viimeinen määräpäivä on tänään, muistuttaa Verohallinto. Määräpäivä koskee noin 1,6:ta miljoonaa palkan- ja eläkkeensaajaa. Tänä vuonna ennen viimeistä määräpäivää muutoksia on tehnyt jo yli miljoona suomalaista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Verohallinnon mukaan viime vuonna muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseen teki reilut 1,4 miljoonaa ja vuonna 2022 reilut 1,2 miljoonaa henkilöä. Verohallinto lähettää vuosittain noin 5,6 miljoonaa esitäytettyä veroilmoitusta.

VEROHALLINTO muistuttaa, että esitäytetty veroilmoitus pitää aina tarkistaa, ja jos tiedoissa on virheitä tai puutteita, ne pitää korjata. Verohallinto saa paljon tietoja automaattisesti, mutta esimerkiksi erilaisista vähennyksistä tulee usein ilmoittaa itse. Yleisimpiä vähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimiskulut.

Verohallinto tekee kaikille palkansaajille automaattisesti 750 euron suuruisen tulonhankkimisvähennyksen, joten tulonhankkimiskulut kannattaa ilmoittaa vain, jos ne ylittävät 750 euron rajan. Näin käy esimerkiksi silloin, kun tekee yli puolet työpäivistä etätöitä kotonaan. Tällöin voi tehdä työhuonevähennyksen.

Vähennysten lisäksi myös esitäytetystä veroilmoituksesta puuttuvat tulot viime vuodelta pitää ilmoittaa viimeistään omana veroilmoituksen tarkistamisen määräpäivänä. Esimerkkejä itse ilmoitettavista tuloista ovat vuokratulot, virtuaalivaluuttatulot sekä tulot alustoilla tehdystä sisällöntuotannosta ja myynnistä.

Osalla palkansaajista ja eläkeläisistä veroilmoituksen määräpäivä oli 7. tai 14. toukokuuta. Pienellä osalla palkansaajista eli toiminimiyrittäjien ja maataloudenharjoittajien puolisoilla veroilmoituksen määräpäivä oli jo 2. huhtikuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE