Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Viikon korona-politikoinnin komein rimanalitus” – Lindtman tuohtui perussuomalaisille

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on pöyristynyt perussuomalaisten näkemyksestä, että pääministeri Sanna Marin (sd.) pakoili vastuuta, kun poistui EU-huippukokouksesta ja jäävänsä karanteeniin kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) virustartunnan takia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Viikon korona-politikoinnin komein rimanalitus, Lindtman tviittaa.

Hän kysyy, onko perussuomalaiset todella sitä mieltä, että pääministerin olisi pitänyt toimia vastoin valtioneuvoston turvallisuusjohtajan ohjeistusta, ja ottaa riski 26 EU maan valtiopäämiehen mahdollisesta altistamisesta.

Packalen syytti Facebookissa Marinia ”lintsaamisesta”. Packalén osallistui keskiviikkona ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan yhteiskuulemiseen, joka pidettiin Pikkuparlamentin auditoriossa. Marin oli siellä kuultavana ja oli myös muissa eduskunnan tiloissa yhtä aikaa Packalénin kanssa.

– Jos tämä saa pääministerin laittamaan itsensä karanteeniin ja lintsaamaan EU-neuvotteluista, niin ei häntä voi ainakaan vastuunkannosta syyttää, Packalén paheksuu.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps.) jatkoi Twitterissä samaa ryöpytystä. Hänen mielestään Marinilla ei ollut mitään syytä lähteä huippukokouksesta. Hän kritisoi myös hallituksen korona-linjaa sekavaksi.

Tieto altistumisesta tuli torstaina, jolloin Packalén kävi päivällä testissä. Hän oli eduskunnassa viimeksi tiistaina ja keskiviikkona.

Packalén antoi illansuussa STT:lle lisävalaistusta oireistaan.

– Kun alkaa miettiä asioita, niin ehkä jotain oireita on voinut tulla aikaisemminkin, niin kuin, tuota keskiviikkona. Mahdoton sanoa, mikä on oireita tai ei, Packalén sanoi.

Kansanedustajista Erkki Tuomioja (sd.) ilmoitti Facebookissa pysyvänsä etäyhteyksien varassa lähipäivät, koska on saattanut altistua Packalénin tartunnalle. Packalénin toimintaa hän ei kehunut.

– Mutta mitä tekee tartunnan saanut persu-kansanedustaja: hän käyttäytyy kuin Trump ja syyttää pääministeriä vastuunpakoilusta ja lintsaamisesta. Oma kertomansa mukaan hän oli jo flunssaoireisena tulossa eduskuntaan – vastoin selviä ohjeita – kun sai tiedon positiivisesta testituloksestaan, Tuomioja moitti.

Uutista päivitetty Tuomiojalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE