Politiikka

Ville Niinistö pyrkii Palloliiton puheenjohtajaksi

Lehtikuva / Jussi Nukari
Ville Niinistö kertoo saaneensa paljon pyyntöjä hakea tehtävään.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Ville Niinistö kertoo saaneensa paljon pyyntöjä hakea tehtävään.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Ville Niinistö kertoo saaneensa paljon pyyntöjä hakea tehtävään.

Vihreiden ex-puheenjohtaja kansanedustaja Ville Niinistöä on lähestytty Suomen Palloliiton tulevaa puheenjohtajaa kartoittavien edustajien taholta kyselyillä halukkuudesta hakea seuraavaksi palloliiton puheenjohtajaksi.

Niinistö on asiaa muutamia viikkoja pohdittuaan päättänyt vastata myöntävästi. Hän on tänään julkaissut avoimella kirjeellä näkemyksiään Palloliiton ja jalkapallon tulevaisuudesta Suomessa:

– Minua on pyydetty hakemaan Suomen Palloliiton seuraavaksi puheenjohtajaksi. Olen päättänyt vastata myöntävästi. Olen suoraan sanottuna todella innostunut tästä mahdollisuudesta: aivan kuin pikkupoikana olin innostunut futiskentällä tuomarin puhaltaessa pilliin pelin alkamisen merkiksi. Jo kysytyksi tuleminen on suuri kunnia kaarinalaisen juniorijalkapallon kasvattamalle, Niinistö kirjoittaa.

– Edellinen puheenjohtaja Pertti Alaja teki valtavan upean elämäntyön suomalaisen futiksen puolesta.  Kunnioitan tätä perintöä. Haluan jatkaa myös sitä uudistyötä, jota hän oli viime vuosina puheenjohtajana käynnistämässä. Palloliitto on murrosvaiheessa, jossa on tarvetta kokemukselle johtamisesta ja muutosten läpiviemisestä.

– Uskon, että kokemukseni johtajana ja muutosprosessien läpiviemisessä voi auttaa Palloliittoa toteuttamaan tämän uudistuksen onnistuneesti, hän toteaa.

Ville Niinistö lupaa olla puheenjohtaja, jota futisväki voi tavata kentän laidalla niin Veikkausliigan matseissa kuin junnufutisturnauksissakin.

Myös Ari Lahti tavoittelee puheenjohtajuutta.

Jalkapalloseura KuPSin pääomistaja Ari Lahti tavoittelee Palloliiton puheenjohtajan tehtävää. Lahti ilmoitti asiasta Twitterissä.

Palloliiton puheenjohtaja valitaan 20. tammikuuta ylimääräisessä liittokokouksessa. Puheenjohtajana toiminut Pertti Alaja kuoli elokuussa, ja tehtävää on hoitanut väliaikaisesti ensimmäinen varapuheenjohtaja Markku Lehtola.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat