Politiikka

Ville Niinistö tyrmää Sipilän selittelyn — ”Jatkoi omaa alentuvaa suhtautumistaan”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvostelee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) esiintymistä pääministerin haastattelutunnilla. Niinistön mukaan Sipilä jatkoi alentuvaa suhtautumistaan perusteltuun kritiikkiin toimintaansa pääministerinä Talvivaaran kaivoksen tukia myönnettäessä.

”Hän sanoi, että ”jatkossa pitää arvioida joka kerta erikseen, onko olemassa kytköksiä, jotka aiheuttaisivat esteellisyyden.” Arvoisa pääministeri, se ei ole mikään armeliaisuuden asia vaan oikeudellinen pakko. Aina. Vastuullinen päättäjä tietää sen.”

Niinistö kirjoittaa asiasta Facebookissa. Hänen mukaan Sipilä myös vitsaili sillä, että ”yksi kansanedustaja totesi, että hän tekee perustuslakivaliokunnalle ehdotuksen, että pääministerillä ei saa olla sukulaisia.”

”Tässä ei missään vaiheessa ollut kyse pääministerin sukulaisten toiminnasta – vaan pääministerin omasta toiminnasta tehtävässään. Tällainen suhtautuminen kertoo siitä, että pääministeri ei ole sisäistänyt kritiikin sisältöä.”

Niinistön mukaan kyse on siitä, että pääministerin oma toiminta ei saa antaa yhtään tilaa epäilylle puolueellisuudesta.

”Jos hänellä olisi ollut edes pieni syy epäillä päätöksen merkitsevän mahdollista taloudellista hyötyä hänen sukulaisilleen, olisi hänen pitänyt hyvän hallinnon periaatteen mukaan jäävätä itsensä. Kyse on hänen arviointikyvystään ja siitä mitä hän tiesi tai hänen saattoi olettaa tietävän – ei hänen sukulaisistaan.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat