Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

“Yhä useampi alkoi pohtia, ettei olekaan kuolematon” – henkivakuutukset menivät kaupaksi korona-aikana

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Koronapandemian aikana uusia henkivakuutuksia otettiin Suomessa selvästi aiempaa enemmän, käy ilmi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) tutkimuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tutkimuksen rahoitti pankkien ja vakuutusyhtiöiden etujärjestö Finanssiala.

Vuoden 2020 alkupuolella 21-60-vuotiaat ottivat uusia henkivakuutuksia viidenneksen enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuosina 2018-2019. Myös keskimääräinen vakuutussumma kasvoi.

Erityisen suosittua uusien henkivakuutusten ottaminen oli vuoden 2020 helmi- ja maaliskuun aikana, Etlan tiedotteesta ilmenee.

-  Korona selvästi järkytti turvallisuuden tunnettamme, ja yhä useampi alkoi pohtia sitä, ettei olekaan kuolematon. Moni varmasti havahtui myös siihen, etteivät yhteiskunnan suojamekanismit riitä turvaamaan kaikkea tarpeellista, Finanssialan toimitusjohtaja Arno Ahosniemi toteaa tiedotteessa.

Uusien henkivakuutusten ottaminen liittyi tutkimuksen mukaan myös koronapandemian voimakkuuteen. Tartuntojen, kuolleisuuden ja testattujen määrän 10 prosentin kasvu Suomen tasolla lisäsi uusien henkivakuutusten ottamismäärää keskimäärin prosentilla.

Etlan tiedotteen mukaan kuolemanvaran turvaksi saatavat perhe-eläkkeet kattavat yleensä vain osan kuolemasta aiheutuvista taloudellisista menetyksistä. Vapaaehtoisella henkivakuutuksella voi täydentää huoltajan kuoleman aiheuttamia rahallisia menetyksiä. Tutkimuksessa tarkastelussa olivat riskihenkivakuutukset, lainaturva ja pariturva.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE