Talous

YIT kasvatti tulostaan, Lemminkäinen ei: syynä kylmä sää

Lehtikuva / Irene Stachon
Lehtikuva / Irene Stachon
Lehtikuva / Irene Stachon

Rakennusyhtiö YIT:n oikaistu liikevoitto nousi huhti-kesäkuussa 25 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 20 miljoonasta eurosta. Liikevaihto putosi 458 miljoonaa euroon 464 miljoonasta eurosta.

Luvut perustuvat kohteiden tuloutukseen myynnin asteen ja rakentamisen etenemisen mukaisesti. Tuloutuksessa kohteen valmistumisen yhteydessä oikaistu liikevoitto oli 21 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten luku oli 7 miljoonaa euroa.

– Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos oli selvästi vuoden takaista vahvempi, ja loppuvuoden näkymät ovat entistä valoisammat, kertoo toimitusjohtaja Kari Kauniskangas tulostiedotteessa.

Hänen mukaansa Suomen ja itäisen Keski-Euroopan maiden hyvä asuntomyynti ja -kysyntä tukevat konsernin liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton positiivisempaa kehitystä erityisesti loppuvuonna.

YIT aloitti runsaasti omaperusteisia uusia kohteita kuluttaja-asiakkaille etenkin Suomen kasvukeskuksissa ja itäisen Keski-Euroopan pääkaupungeissa. Sen sijaan Venäjällä asuntomyynti sujui odotuksia heikommin.

Rakennusyhtiö Lemminkäisen tulos kulki eri suuntaan kuin YIT:llä. Yhtiön liikevoitto supistui huhti-kesäkuussa 16 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 21 miljoonasta. Liikevaihto sen sijaan kasvoi 706 miljoonaan euroon 674 miljoonasta eurosta.

– Liikevoiton lasku johtuu ennen kaikkea päällystys-segmentistämme, missä kauden aloitus viivästyi poikkeuksellisen kylmän sään takia, kertoo toimitusjohtaja Casimir Lindholm osavuosikatsauksessa.

Hänen mukaansa yhtiön tilauskanta kehittyi myönteisesti huhti-kesäkuussa. Tilauskanta oli erityisen vahva Suomen talonrakentamisessa ja Venäjän toiminnoissa.

YIT ja Lemminkäinen ilmoittivat kesäkuussa sulautuvansa yhteen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat