Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

YK:n ihmisoikeusneuvosto: Venäjä rajoittaa ihmisoikeuksia entistä jyrkemmin

AFP / LEHTIKUVA

Venäjän ihmisoikeustilanne on huonontunut merkittävästi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuonna, kertoo YK:n ihmisoikeusneuvoston maahan nimittämä tarkkailija ensimmäisessä raportissaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hyökkäyksen jälkeen painostus paheni nopeasti, vaikka tilanne oli sitä ennenkin tasaisesti huonontunut kahden vuosikymmenen ajan, osittain Tshetshenian sotien takia, Mariana Katzarova luonnehti ensimmäisessä raportissaan.

-  Venäjän viranomaiset ovat jyrkästi rajoittaneet kokoontumis- ja ilmaisunvapautta, niin verkossa kuin muutenkin. Oikeuslaitoksen riippumattomuutta ja mahdollisuutta puolueettomaan oikeudenkäyntiin on perustavanlaatuisesti heikennetty.

-  Poliittisesti motivoitujen syytteiden perusteella tuomittujen määrä on kasvanut ja rangaistukset ovat koventuneet, raportti jatkui.

Katzarovan mukaan rankaisemattomuuden ilmapiiri sekä umpimähkäiset ja monitulkintaiset lakimuutokset ovat johtaneet siihen, että monet venäläiset ovat lähteneet maanpakoon.

Katzarova aloitti toimessaan huhtikuussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE