Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Yksityiselle terveysalalle kaksi uutta lakkovaroitusta

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sote ry eli ammattijärjestöt Tehy, SuPer ja Erto julistaa uusia lakkovaroituksia yksityiselle terveysalalle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vuorokauden kestävät lakot on tarkoitus kohdistaa kuvantamiseen tehtävään työhön torstaina 30. toukokuuta ja laboratoriossa tehtävään työhön perjantaina 31. toukokuuta.

Lakko kohdistuu torstaina Mehiläinen-konsernin, Terveystalo-konsernin ja Pihlajalinna-konsernin yrityksiin ja SYNLAB Suomeen. Perjantain lakko ulottuisi lisäksi Vita Laboratorioihin.

Sote ry:n mukaan terveyspalvelualan työehtosopimuksen neuvotteluissa ei ole saavutettu tyydyttävää tulosta eikä asia ole edistynyt riittävästi.

-  Yksityiselle terveyspalvelualalle tarvitaan korkeampia palkankorotuksia kuin työnantajapuoli on tarjonnut, järjestö sanoo tiedotteessa.

Valtakunnansovittelija kertoi eilen tavanneensa työriidan osapuolia Sote ry:tä ja Hyvinvointiala Hali ry:n edustajia. Sovittelua kerrottiin jatkettavan joka päivä tällä viikolla keskiviikkoiltapäivästä lähtien.

Sote on antanut nyt kaikkiaan neljä lakkovaroitusta neuvottelujen vauhdittamiseksi. Lisäksi se on toimeenpannut hakusaarron ja keikkailukiellon.

Uutista päivitetty klo 13.22

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE