Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Yle: Itä-Suomen yliopisto ei aio käynnistää erillistä selvitystä Karjalan kielen seuran saamasta rahoituksesta vuosina 2013–2016

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Ortodoksisen kirkon arkkipiispan Leon eli Leo Makkosen perustamalle Karjalan kielen seuralle on kanavoitu satojatuhansia euroja julkista rahaa Itä-Suomen yliopiston kautta,  Long Play kertoi viikonloppuna.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Julkaisun kartoituksen perusteella seuran taloudenpidossa ja karjalan kielen elvytyshankkeissa on muitakin epäselvyyksiä. Jutun mukaan seuralle on vuosina 2010–2019 maksettu julkista rahoitusta ainakin 1,2 miljoonaa euroa.

Ylen mukaan Itä-Suomen yliopisto ei aio käynnistää erillistä selvitystä Karjalan kielen seuran saamasta rahoituksesta vuosina 2013–2016. Rehtori Jukka Mönkkönen kertoo, että asiat on hoidettu muodollisesti kuten on sovittu.

”Yliopistolla on rahoitusjärjestelystä sopimus, jonka liitteenä on suunnitelma rahojen käytöstä. Karjalan kielen seura on myös toimittanut vuonna 2017 yliopistolle raportin siitä, mihin rahoitus käytettiin”, Mönkkönen kertoo.

Mönkkönen ei halunnut avata raportin sisältöä Ylelle tarkistamatta voiko hän tehdä sen rikkomatta tietosuojalakia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE