Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Yrittäjäjärjestöstä ärähdys: ”Tämä räikeä epäkohta on korjattava”

Suomen Yrittäjät

Paikallinen sopiminen -työllisyystyöryhmän laatima väliraportti julkaistiin tänään. Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula sanoo, että järjestö odottaa, että hallitus edistää työpaikkasopimista jo kehysriihessä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallitusohjelman mukaan tavoite lisätä paikallista sopimista osapuolten keskinäiseen luottamukseen perustuen.

”Luottamus on kaiken sopimisen edellytys. Työ- ja elinkeinoministeriön Työolobarometrit osoittavat vuosittain, että erityisesti pienissä yrityksissä on avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri ja tieto kulkee”, Makkula sanoo tiedotteessa.

Yrittäjien mukaan työlainsäädännössä on peräti viitisenkymmentä kohtaa, joista työnantajaliittoon kuulumattomassa yrityksissä ei saa sopia, vaikka työehtosopimus sallisi sopimisen.

”Suomessa on järjestäytymisvapaus, eikä ketään saa kohdella eriarvoisesti sen perusteella, kuuluuko liittoon vai ei. Tämä räikeä epäkohta on korjattava, ja se edellyttää muutoksia lainsäädäntöön”, Makkula vaatii.

Hallitusohjelma linjaa, että paikallista sopimista edistetään työehtosopimusjärjestelmän kautta tavoitteena joustavuuden ja turvan tasapainoinen yhdistäminen sekä työllisyyden ja kilpailukyvyn kehittäminen.

”Työnantajaliittoihin kuulumattomia yrityksiä koskevien sopimiskieltojen poistaminen on linjassa hallitusohjelman kirjausten kanssa: Työehtosopimuksissa määritettäisiin edelleen se, mistä asioista työpaikalla voidaan sopia. Lainsäädännöllä varmistettaisiin kuitenkin se, että työpaikkasopiminen olisi mahdollista kaikille yrityksille ja työntekijöille riippumatta siitä, kuulutaanko liittoon vai ei.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE