Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Yritys julkaisi työntekijöidensä puhelinnumeroita intranetissä – siihen ei ollut oikeutta, apulaistietosuojavaltuutettu linjaa

LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Linja-autoliikennöitsijä on toiminut tietosuojasääntelyn vastaisesti jakaessaan työntekijöiden henkilökohtaisia puhelinnumeroita yrityksen intranetissä, katsoo apulaistietosuojavaltuutettu. Asiasta kertoi tietosuojavaltuutetun toimisto keskiviikkona.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yritys julkaisi 300 linja-autonkuljettajan henkilökohtaiset puhelinnumerot yrityksen sisäisessä verkossa. Numerot näkyivät kaikille yrityksen linja-autonkuljettajille.

Apulaistietosuojavaltuutettu sai asiasta kantelun, jonka mukaan osa kuljettajista on huolissaan salaisen puhelinnumeronsa näkymisestä muille työntekijöille.

Yritys antoi asiasta selvityksiä, joiden mukaan kuljettajien on tärkeää pystyä pitämään yhteyttä toisiinsa töissä. Kuljettajilla on työpuhelimet, joilla voi soittaa vain tiettyihin puhelinnumeroihin, kuten esihenkilölle ja hätänumeroon. Tekstiviestejä niillä ei voi lähettää.

HENKILÖKOHTAISTEN puhelinnumeroiden julkaiseminen tarkoittaa henkilötietojen luovuttamista kolmansille osapuolille, apulaistietosuojavaltuutettu kertoo päätöksessään. Luovuttamiselle ei ollut hänen mukaansa lainmukaista perustetta.

Apulaistietosuojavaltuutettu toteaa, että kuljettajien välinen yhteydenpito voidaan järjestää myös työpuhelimella tai muulla vähemmän työntekijän yksityisyyteen puuttuvalla tavalla.

Työntekijöiden henkilökohtaisia puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita tulee käsitellä apulaistietosuojavaltuutetun mukaan lähtökohtaisesti vain, kun työpuhelinnumeroa tai työsähköpostiosoitetta ei ole mahdollista käyttää.

Apulaistietosuojavaltuutettu määräsi yrityksen muuttamaan toimintatapaansa lainmukaiseksi ja antoi sille huomautuksen tietosuojalain vastaisesta toiminnasta. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Asiasta uutisoi aiemmin tietotekniikka-alan julkaisu Tivi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE