Politiikka

Zyskowicz vertasi Aaltoa Stubbiin: ”Meinattiin erottaa hallituksesta väärien lukujen takia”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Veteraanikansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) nosti eduskunnan täysistunnossa torstaina hieman yllättäen esiin, kuinka vihreät esittävät hänen mukaansa jatkuvasti virheellistä tietoa käsitellessään turvapaikka-asioita.

– Esimerkiksi puheenjohtaja Touko Aalto kirjoitti Facebookissa 27.8.2017 seuraavaa: ”Suomessa on ihmisiä joita ei voida palauttaa, koska heillä ei ole tarvittavia matkustusasiakirjoja eikä sellaisia saada kohdemaan byrokratian tai yhteistyöhaluttomuuden vuoksi hankittua”, Zyskowicz siteerasi Aallon kirjoituksia ja totesi heti samassa lauseessa, ettei Aallon väite pidä paikkaansa.

– Jos tällaisia ihmisiä olisi, niin ulkomaalaislain 51:n pykälän ensimmäisen momentin mukaan heille myönnettäisiin tilapäinen oleskelulupa, hän perusteli.

Tämäkään ei ole totta, kuten ilmeisesti Aaltokin jo tietää.

Puheenvuoro ei päättynyt tähän. Zyskowicz jatkoi, että Touko Aalto on muun muassa A-studiossa 31.8., Maaseudun Tulevaisuudessa 8.9., Pressiklubissa 8.9. sekä Ylen ykkösaamussa 9.9. väittänyt, että YK:n kidutuksen vastainen komitea olisi 12 tapauksessa todennut Suomen tekemien ratkaisujen turvapaikanhakijoihin liittyvissä asioissa virheelliseksi.

– Tämäkään ei ole totta, kuten ilmeisesti Aaltokin jo tietää.

Aalto ei ollut täysistunnossa läsnä, joten Zyskowicz osoitti alustusta seuranneen kysymyksensä vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Krista Mikkoselle.

Aleksander Stubb meinattiin erottaa hallituksesta sen takia, että hän meni lonkalta antamaan vääriä lukuja hallintarekisteriasiassa. Mikä teidän mielestä olisi sopiva sanktio puheenjohtaja Aallolle, joka jatkuvasti jakaa vääriä tietoja näissä asioissa?

Mikkonen ei käyttänyt täysistunnon aikana vastausvuoroa kommentoidakseen Zyskowiczin esitystä. Täysistunnossa käsiteltiin hallituksen budjettiesitystä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat