Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

2000 kaipaa räätälöityä tukea – Suomi hakee EU:lta apuja Microsoftilta potkituille

Suomi hakee Euroopan globalisaatiorahaston tukea Microsoftin viime syksynä ilmoittamien irtisanomisten takia. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan hakemus koskee noin 2000 entistä microsoftilaista tai yhtiöön kytköksistä olevista yrityksistä työnsä menettänyttä.

Hakemuksen kokonaisbudjetti on yhdeksän miljoonaa euroa ja sen toiminta-alueena ovat Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa.

– Olemme halunneet reagoida tähän tilanteeseen nopeasti ja kaikilla rintamilla. Microsoftilta irtisanottavilla on korkeatasoista osaamista ja se on saatava pikaisesti Suomen kansantalouden käyttöön. EU-tuki mahdollistaa räätälöidyn palvelutarjonnan myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta työllisty ensimmäisten joukossa, oikeus- ja työministeri Jari Lindström sanoo tiedotteessa.

Microsoftilta irtisanottaville tarjottavat palvelut käynnistettiin heti irtisanomisten alkaessa syyskuussa 2015. Kaikki palvelut on ministeriön mukaan suunniteltu tiiviissä ja toimivassa yhteistyössä Microsoftin kanssa. Koulutuspalvelut on toteutettu yhteishankintoina valtion ja Microsoftin Polku-tukiohjelman kesken.

Ensimmäiset tulokset vaikuttavat ministeriön mukaan lupaavilta: yrityksiä on perustettu Microsoftin tuella kymmenittäin ja yhteisiin koulutuspalveluihin on osoitettu erittäin suurta kiinnostusta.

Apua rakennemuutostilanteisiin

Globalisaatiorahaston tuki koostuu EU:n 60 prosentin rahoitusosuudesta ja kansallisesta 40 prosentin osuudesta. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

Lisää aiheesta

Suomessa globalisaatiorahastohankkeita toteutetaan parhaillaan STX Finlandin, Broadcomin ja ohjelmistoalan viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi. Hakemusta valmistellaan myös Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston irtisanomisten vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE