Työmarkkinat

”Mielestäni ei ole perustetta asettaa työntekijöitä eriarvoiseen asemaan iän perusteella” – SDP:n Rinne suojelisi kaikkia epäreilulta kohtelulta

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei innostu palkansaajakeskusjärjestö SAK:n ehdotuksesta lakisääteisestä irtisanomisjärjestyksestä. Lähtökohtana on, että työnantajan olisi yt-neuvotteluissa suosittava talossa pisimpään olleita.

– Minun mielestäni ei ole perustetta asettaa laissa tai missään muuallakaan normeissa tai käytännössä työntekijöitä eriarvoiseen asemaan iän perusteella, Rinne korostaa Facebookissa.

Hän pitää tärkeänä kaikkien työntekijöiden – myös ikääntyvien – suojelua epäreilulta kohtelulta.

– Maailma muuttuu niin nopeasti, että tarvitaan osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämistä kaikille. Se on keino parantaa kaikkien asemaa ja työllisyyttä iästä riippumatta.

Rinne painottaa, että tuotannollisissa ja taloudellisissa irtisanomistilanteissa paras asiantuntemus vähentämisen perusteista löytyy kultakin toimialalta.

– Ja siksi paras paikka niistä on sopia yleissitovissa työehtosopimuksissa.

SAK:n ehdotuksesta kertoi ensin Helsingin Sanomat. Puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan ajatuksena on parantaa ikääntyneiden työllisyyttä. Hänen mukaansa tavoiteltu irtisanomisjärjestys ei perustuisi kuitenkaan pelkästään työsuhteen pituuteen. Mukaan tulisi myös muita kriteereitä, mutta Eloranta ei halunnut HS:lle yksilöidä.

Irtisanomisjärjestys on yksi SAK:n vaalitavoitteista tulevalle hallituskaudelle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat