Nyheter

Borgå svenska socialdemokrater står bakom Karlsson

Mikael Hiltunen, ordförande för BSS, och Anette Karlsson. Föreningen stöder henne som ny ordförande för FSD.

Österbottens krets inom Finlands svenska socialdemokrater gav på onsdag eftermiddag (22.10) sitt stöd till Anette Karlsson i ett eventuellt ordförandeval på söndagen. Nu får Karlsson stöd hemifrån, då även Borgå svenska socialdemokrater säger att man står bakom henne vid en kandidatur. 

ABL

 

Borgåbon Karlsson, sedan fyra år tillbaka FSD:s vice ordförande, har ännu inte gett besked om hon ställer sig till förfogande som ny ordförande. Gör hon det kan hon alltså räkna med stöd även från Borgå svenska socialdemokrater (BSS).

 

– Anette Karlsson har gjort ett föredömligt arbete som en aktiv fullmäktigeledamot och stadsstyrelsemedlem i Borgå, och hon var nära ett inval i senaste riksdagsval. Hon har fått uppskattning som FSD:s vice ordförande tack vare hennes engagemang för de svagaste i samhället och hennes vänliga sätt. Karlssons goda organisationsförmåga och breda nätverk behövs för att den finlandssvenska socialdemokratin ska återerövra sin position som partiets samvete och nordiska brobyggare, skriver BSS i ett pressmeddelande. 

 

FSD väljer ny styrelse i samband med sin årliga kongress i Raseborg inkommande helg. Hittills har endast Erica Helin (Pargas) nominerats som ny ordförande, efter att sittande ordförande Viktor Kock stiger undan på söndagen.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE