Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Tarkastusvaliokunta Yli-Viikarin toiminnasta – ”Heikentänyt merkittävällä tavalla luottamusta”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on toiminnallaan vahingoittanut viraston julkikuvaa, toteaa eduskunnan tarkastusvaliokunta lausunnossaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Johtopäätöksenään valiokunta toteaa, että pääjohtajan toiminta on merkittävällä tavalla heikentänyt luottamusta Valtiontalouden tarkastusviraston oman taloudenhoidon asianmukaisuuteen sekä sisäisen valvonnan toimivuuteen ja vahingoittanut viraston julkikuvaa.” Valiokunta toteaa.

Valiokunta katsoo, että eduskunnan kansliatoimikunnan tulee selvittää, onko pääjohtajalla edellytyksiä eduskunnan virkamieslain mukaisesti jatkaa tehtävässään ja irtisanomisedellytysten täyttyessä saattaa asia eduskunnan täysistunnon päätettäväksi.

Virkamatkojen etuohjelmat eivät tarkastusvaliokunnan mukaan ole toteutuneet valtion kannalta onnistuneesti.

”Valtionhallinnossa ei pitäisi olla epäselvyyttä siitä, että virkamatkoista kertyvät edut on käytettävä työnantajan hyödyksi.”

Valiokunta pitää merkittävänä puutteena myös sitä, ettei etujen käyttöä ja annettujen ohjeiden toteutumista kyetä valvomaan.

”Näin ollen on epäselvää, onko esimerkiksi Finnair Plus-ohjelman pisteet jääneet käyttämättä tai onko niitä käytetty ohjeiden vastaisesti yksityisiin tarkoituksiin. Valiokunta on edellyttänyt virkamatkoista kertyvien etujen käytöstä selkeitä ja noudatettavissa olevia ohjeita.”

Valiokunta pitää tärkeänä, että mietinnössä esiin nostettujen epäkohtien osalta ryhdytään asianomaisten tahojen osalta korjaaviin toimiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE