Politiikka

Äänin 71-70 hallituksen kanta nurin – Lindtman tyytyväisenä veteraanien puolesta: ”Myös oppositiosta voi vaikuttaa”

Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström

Eduskunta hyväksyi tänään lisätalousarvion käsittelyn yhteydessä äänin 71–70 SDP:n esittämän lausuman veteraanien kuntoutusmäärärahojen tason turvaamisesta.

SDP:n vastalauseen, josta äänestettiin ensin tasan 70–70 mutta lippuäänestyksen jälkeen se voitti äänellä, mukaan eduskunta edellyttää hallituksen varaavan riittävät määrärahat veteraanien kuntoutukseen ja kotiin vietäviin palveluihin ja arvioi jatkossa määrärahojen tason todellisen tarpeen mukaan.

Loppuvuoden lisätalousarvioon varattu määräraha olisi perustunut kuntien jo keväällä 2017 tekemään arvioon. Tuolloin määrärahatarpeet eivät olleet vielä täysin ennakoitavissa, koska veteraaneille tehdyt palvelutarpeen arvioinnot olivat osin kesken.

Mikäli kustannusten arviointi olisi tehty kunnissa esimerkiksi vasta kesällä 2017, määrärahan tarve olisi hallituksen esityksen perustana olevia laskelmia suurempi.

Nyt siis SDP:n esittämä määrärahojen tason todellisen tarpeen huomioiva kanta voitti opposition tuella. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman oli tyytyväinen heti äänestyksen jälkeen.

– On hienoa, että koko oppositio oli tämän SDP:n esittämän kannan takana. Sen ansiosta nyt tämä tuli eduskunnan kannaksi. Se velvoittaa hallitusta pitämään huolen siitä, että veteraanien kuntoutuksesta pidetään huolta sekä tänä vuonna että jatkossa, Lindtman sanoo Demokraatille

Lindtman painottaa, että SDP:n ja opposition tavoite on turvata, että kaikki veteraanit, jotka ovat oikeutettuja kuntoutukseen, todella sen saavat.

– Myös oppositiosta voi vaikuttaa tässä tapauksessa veteraanien asemaan, joille olemme niin paljon velkaa, Lindtman iloitsee.

SDP on aiemmin onnistunut torppaamaan sotaveteraanien eläkkeiden leikkaamisen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat